Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ
Σε αναζήτηση άλλοθι για την τρομοκρατία

Αποφασισμένος για σύγκρουση ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, με τους αγωνιζόμενους αγρότες, αναζητεί πλέον το άλλοθι. Χτες, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του προέδρου του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλα, επιχείρησε να μετατοπίσει την ευθύνη του αυταρχισμού και της βίας, που μόνο το κράτος ασκεί στους ξεσηκωμένους αγρότες. Αποδείχτηκε έτσι ότι τα λεγόμενα από τον αχαρακτήριστο υπουργό "Δικαιοσύνης", Β. Γιαννόπουλο, εκφράζουν πλήρως την κυβέρνηση. Αλλωστε, ο Β. Γιαννόπουλος την περασμένη βδομάδα ευθαρσώς είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΚΚΕ: "υπηρετούμε το αστικό ταξικό κράτος".

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε στην απάντησή του ότι "Αυταρχισμός είναι το να παραβλέπεις ότι υπάρχει μια συντεταγμένη πολιτεία, η οποία έχει κανόνες, ότι στην πολιτεία αυτή πάρθηκαν αποφάσεις από τα όργανα, τα οποία προβλέπει το Σύνταγμα". Φυσικά, δεν είπε ότι η συγκεκριμένη "συντεταγμένη πολιτεία", το"Σύνταγμα" και τα "προβλεπόμενα όργανα", είναι συντεταγμένα όργανα στην υπηρεσία της κυρίαρχης τάξης και υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Στη δευτερολογία του, πάντως, ο Κ. Σημίτης ξεκαθάρισε: "Αντιμετωπίζουμε την όποια κινητοποίηση με διάλογο, με πειθώ, αλλά και με αποφασιστικότητα", προσθέτοντας σαν "κερασάκι": "Ο στόχος που έχουμε είναι πολύ ευρύτερος και μεγαλύτερος. Είναι η Ελλάδα που έχει παρουσία, φωνή και ακρόαση"!!!

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ σημείωσε ότι "μόνο οι έχοντες και κατέχοντες στηρίζουν την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης", πρόσθεσε ότι "ο πρωθυπουργός προσπαθεί να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα και η κυβέρνηση να δημιουργήσει κοινωνικό εμφύλιο", τονίζοντας: "Καθοδηγητής των αγώνων των εργαζόμενων είναι τα προβλήματά τους".

Γιάννης ΚΩΣΤΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ