Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΜΑ
Στην Ιερά Εξέταση ο πολιτικός γάμος

Ο μητροπολίτης Διονύσιος, με επιστολή του προς όλους όσοι τέλεσαν πολιτικό γάμο, απειλεί ότι δε θα μπορούν να βαφτίζουν ούτε θα τους θάβει! Πριν καιρό αρνήθηκε να θάψει γυναίκα που είχε κάνει πολιτικό γάμο

Η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος επιμένει στην κατάφωρη παραβίαση του νόμου, που δίνει το δικαίωμα στα ζευγάρια να τελούν πολιτικό γάμο. Με μεσαιωνικές τακτικές, που φέρνουν στο νου την Ιερά Εξέταση, ο μητροπολίτης Δράμας Διονύσιος, ο οποίος λίγο καιρό πριν αρνήθηκε να θάψει γυναίκα που είχε τελέσει πολιτικό γάμο, επανέρχεται και με επιστολή της Μητρόπολης προειδοποιεί όλα τα ζευγάρια πως δε θα γίνονται δεκτοί ως ανάδοχοι (νονοί) και δε θα ενταφιάζονται εκκλησιαστικά. Αυτές λέει είναι οι συνέπειες από πλευράς της Εκκλησίας.

Μεθοδευμένα πια και με στόχο να τρομοκρατήσει τον κόσμο που επέλεξε να μην κάνει θρησκευτικό γάμο, στέλνει τις επιστολές στα σπίτια - πατρικά γράμματα τα χαρακτηρίζει ο ίδιος - και τους καλεί να τελέσουν το μυστήριο για να αισθανθούν και πάλι, όπως αναφέρει, "τέκνα της Εκκλησίας και δικαιωματικά πλέον να δέχονται τις καθιερωμένες ευλογίες της".

"Από την αρχή η Εκκλησία δεν είδε με καλό μάτι τον πολιτικό γάμο, που θεσπίστηκε με νόμο το 1982. Μάλιστα, τον πολεμά με κάθε τρόπο", δήλωσε στο "Ρ" ο Θανάσης Γιαννούσης,πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης. "Αυτές οι πράξεις είναι κολάσιμες. Συγκρούονται με το νόμο του κράτους και μας φέρνουν στη μνήμη άλλες εποχές. Γίνεται καθαρός εκβιασμός από την επίσημη Εκκλησία. Πιστεύω πως θα έπρεπε να επέμβει ο εισαγγελέας", κατέληξε ο Θ. Γιαννούσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ