Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΟΧΙ στην καταστολή

Και η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής τονίζει με ανακοίνωσή της ότι είναι αντίθετη στη χρησιμοποίηση των αστυνομικών ως μονάδων καταστολής και στη χρησιμοποίησή τους ως αντιπαρατιθέμενους στους διεκδικητικούς αγώνες της κάθε κοινωνικής ομάδας. "Σαν Ελληνες πολίτες τονίζουμε ότι οι περισσότεροι εκ των συναδέλφων προερχόμαστε από αγροτικές οικογένειες, με συνέπεια τουλάχιστον την ψυχική και συναισθηματική επαφή. Καλούμε:

Την πολιτεία όπως εξαντλήσει κάθε διάλογο και με την ύπαρξη πολιτικής βούλησης, έστω και την τελευταία στιγμή, να λυθούν όλα τα προβλήματα και να δοθούν οι δυνατές λύσεις, ώστε να μην υπάρξει καμία εμπλοκή μεταξύ αγροτών και αστυνομικών.

Τους αγρότες να δείξουν αυτοσυγκράτηση, αποφεύγοντας οποιαδήποτε ακραία ενέργεια, η οποία τυχόν αμαυρώσει το δίκαιο αγώνα τους ή προκαλέσει τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τους συναδέλφους, οι οποίοι καλούνται να παίξουν τον πλέον άχαρο ρόλο εκτελώντας το καθήκον τους, να επιδείξουν κατανόηση και αυτοσυγκράτηση.

Την εισαγγελική αρχή να είναι παρούσα με ξεκάθαρες και σαφείς εντολές, όποτε κρίνεται σκόπιμη η αστυνομική παρουσία, πολύ δε περισσότερο αν επιλεγεί η οδός της καταστολής, την οποία απευχόμεθα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ