Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Η τρομοκρατία δε θα περάσει"

Συνεχίζονται τα ψηφίσματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους αγρότες και καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής

Να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η αλληλεγγύη καισυμπαράσταση των εργαζομένων στους αγωνιζόμενους αγρότες, καλεί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΣΑΚ, η οποία, σε σχετική ανακοίνωσή της, τονίζει ότι τα προβλήματα της αγροτιάς είναι και προβλήματα της εργατικής τάξης, όλων των λαϊκών στρωμάτων, που δοκιμάζονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Σχετικά επισημαίνει: "Η άρνηση της κυβέρνησης να εναντιωθεί στις κατευθύνσεις της ΕΕ, την ΓΚΑΤΤ και τη νέα ΚΑΠ, να σκύψει πάνω στα οξυμένα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς και να επιλύσει άμεσα τα πιο επείγοντα, συνοδεύεται από εκβιασμούς, συκοφαντίες, δικαστήρια, από την ανοιχτή τρομοκρατία εναντίον των αγροτών. Παράλληλα, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΑΚ, προσπαθούν με όλα τα μέσα να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και να τη στρέψουν εναντίον των αγροτών".

Οικοδόμοι

"Ζήτω ο αγώνας των αγροτών, η τρομοκρατία δε θα περάσει"! τονίζει με ανακοίνωσή της η Ενωσης Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων "Η ΕΝΟΤΗΤΑ" νομού Πειραιά.

"Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει την αδιέξοδη πολιτική της, τονίζει στην ανακοίνωση, και να ακούσει τη φωνή της αγροτιάς που αγωνίζεται για να υπερασπίσει το μόχθο της, να προστατέψει την αγροτική παραγωγή και να επιβιώσει μέσα στις συμπληγάδες των επιλογών της ΕΕ που πρόθυμα εφαρμόζει η κυβέρνηση. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι αν επιχειρήσει να εφαρμόσει τις απειλές της, απέναντί της δε θα βρει μόνο τους αγρότες, θα βρει σύσσωμο το Συνδικαλιστικό και Λαϊκό Κίνημα".

"Η κυβέρνηση έχει χάσει την ψυχραιμία της, γι' αυτό γίνεται επικίνδυνη για τον τόπο", καταλήγει η ανακοίνωση των οικοδόμων του Πειραιά.

Με ανάλογη ανακοίνωση συμπαράστασης το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας υπογραμμίζει: "Η τρομοκρατική πρακτική της κυβέρνησης δεν περνάει. Η πολιτική των ΜΑΤ, της ποινικοποίησης των αγώνων και του εκφοβισμού, θα συντριβεί στο παλλαϊκό μέτωπο πάλης των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών, της νεολαίας".

Λέσβος

Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών εκφράζουν, από τη Λέσβο, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και η Ενωση εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μυτιλήνης.

"Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την πολιτική πυγμής απέναντι στους αγρότες. Στεκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους αγρότες και ζητάμε την άμεση λύση των οξυμένων προβλημάτων τους. Οι κάθε μορφής τρομοκρατικές κραυγές που θυμίζουν άλλες εποχές δε θα περάσουν", υπογραμμίζει.

Η Ενωση Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μυτιλήνης δηλώνει "την αμέριστη συμπαράστασή της προς τα δίκαια αιτήματα των αγροτών". Καταδικάζει την κυβέρνηση "για τις πρακτικές που θυμίζουν εμφυλιοπολεμική περίοδο με κινητοποίηση Σωμάτων Ασφαλείας και κρατικού μηχανισμού εναντίον όλων των κοινωνικών στρωμάτων που αγωνίζονται" και καταλήγει: "Αυτή η πολιτική και όλες οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης θα ανατραπούν με το συντονισμένο αγώνα".

Λάρισα

Η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας καλεί τους αγρότες να συνεχίσουν τους αγώνες τους και τονίζει: "Το δίκιο είναι με το μέρος σας. Η γη σας ανήκει. Δεν είστε μόνοι σας. Οπως κι εσείς, έτσι κι εμείς οι συνταξιούχοι, θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, καταδικασμένοι να ζούμε με συντάξεις πείνας νιώθουμε πιο βαθιά στο πετσί μας αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, που επιβάλλει η ΕΕ και βρισκόμαστε στους δρόμους καταχείμωνο, πραγματοποιώντας πικετοφορία διαμαρτυρίας. Χαιρετίζουμε και το δικό σας δίκαιο αγώνα και ζητάμε από την κυβέρνηση να σκύψει στα προβλήματά σας και να δώσει λύσεις. Να σταματήσει η βιομηχανία μηνύσεων σε βάρος των αγροτών... Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας όλου του λαού".

  • Ανακοινώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών εξέδωσαν και η "Δημοκρατική Ενότητα", δημοτική παράταξη του Δήμου Ηλιούπολης και ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ νομού Αιτωλοακαρνανίας, που επισημαίνει στην ανακοίνωσή του "ότι ο μόνος δρόμος για τη λύση των προβλημάτων μας είναι φανερό ότι είναι η λαϊκή συσπείρωση, ο χωρίς αναστολές αγώνας και η παράλληλη προσπάθεια για χτίσιμο ενός εργατικού μετώπου με δυνατότητες να αποτρέπει την εκάστοτε αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική".
  • "Νικηφόρα αποτελέσματα στον αγώνα των αγροτών", εύχονται οι Εργατοϋπάλληλοι Φαρμακοβιομηχανίας Ν. Αττικής, με ανακοίνωση της Ενωσής τους, η οποία επίσης καταδικάζει κάθε μορφή καταστολής και καλεί: "όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι και αγροτιά σαν μια ενωμένη γροθιά να αντισταθούμε στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης". Αλληλέγγυοι στον ηρωικό αγώνα των αγροτών δηλώνουν και οι φαρμακοϋπάλληλοι της Αθήνας με ανακοίνωση του συλλόγου τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ