Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Καζάνι που βράζει

Καζάνι που βράζει είναι η Μακεδονία και η Θράκη. Οι αγρότες δεν υποκύπτουν στις φοβέρες και την τρομοκρατία της κυβέρνησης, στους εκβιασμούς που μεθοδευμένα δουλεύουν οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ. Προετοιμάζονται πυρετωδώς για τα αγωνιστικά συλλαλητήρια και τα νέα μπλόκα που όπως φαίνεται θα στηθούν και πάλι, αφού η κυβέρνηση παραμένει αδιάλλακτη.

Ολα τα χωριά έχουν πάρει το μήνυμα και οι αγρότες βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε από τις 3 Φλεβάρη να βγουν στους δρόμους και τις πλατείες. Στη μάχη αυτή τη φορά μπήκαν σχεδόν όλες οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και οι περισσότερες Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών. Μια γροθιά η αγροτιά, δηλώνει αποφασισμένη να διεκδικήσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματά της. Από τον Εβρο ως την Κοζάνη τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών, μαζί με δεκάδες ακόμη αγρότες, αλωνίζουν την περιοχή και συζητάνε τον καλύτερο σχεδιασμό για τις καθορισμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Μεγαλύτερη κινητικότητα παρουσιάζεται στον Εβρο, τη Δράμα, και την Κοζάνη, όπου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν αγροτικά συλλαλητήρια στις 4 του μήνα.

Στον Εβρο οι αγρότες θα κατέβουν με τα τρακτέρ στις πλατείες της Ορεστιάδας και του χωριού Βρυσούλα και αμέσως μετά θα αποκλείσουν τα τελωνεία στα ελληνοβουλγαρικά και ελληνοτουρκικά σύνορα. Στη Δράμα την ίδια μέρα οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια θα αποφασίσουν τα σημεία αποκλεισμού. Στην Κοζάνη έχουν ήδη προαναγγείλει ότι θα κατεβάσουν τα τρακτέρ στον οδικό κόμβο Κοζάνης - Λάρισας από το πρωί της Τρίτης. Λίγο αργότερα, στις 11 πμ, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο και πορεία προς την περιφέρεια και μετά τη λήξη της κινητοποίησης θα αποφασίσουν ποια σημεία του νομού θα αποκλείσουν.

Σε νέο συλλαλητήριο αποφάσισαν, να προχωρήσουν και πλάι οι αγρότες της Ροδόπης. Αυτή τη φορά θα γίνει στις 7 του μήνα στην πλατεία των Σαππών.

Εντονες είναι οι διεργασίες των αγροτών και στην Ξάνθη που την προηγούμενη φορά δεν μπήκαν στον αγώνα εξαιτίας των καταστροφών που προέκυψαν από τις πλημμύρες. Ηδη έχουν γίνει κάποιες συσκέψεις, όμως τη Δευτέρα αναμένεται να αποφασιστεί η μορφή και ο τόπος της κινητοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ