Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγάπη και αιμοδοσία ζωής

Γονείς και μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας "Στροφή" συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία που οργάνωσε η Κοινότητα, δίνοντας πολλαπλά μηνύματα με κοινό παρονομαστή εκείνο που λέει: "Τα ναρκωτικά μπορούν να αντιμετωπιστούν"

"Προσφέρω αίμα, δίνω αγάπη, χαρίζω ζωή". Αυτό ήταν το μήνυμα που

έστειλαν χτες δεκάδες γονείς, μέλη και φίλοι του Θεραπευτικού Προγράμματος "Στροφή", που συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία, την οποία διοργάνωσε για τρίτη χρονιά ο Σύλλογος Οικογένειας της "Στροφής", σε συνεργασία με το νοσοκομείο "Η Ελπίς".

Είναι όλοι αυτοί, που στέλνουν το δικό τους μήνυμα: "Στην περίπτωση των ναρκωτικών, "το ποτάμι γυρίζει πίσω""! Υπάρχει διέξοδος, υπάρχει λύση. Το μόνο που χρειάζεται είναι δύναμη, κουράγιο και πίστη στη ζωή. "Τα ναρκωτικά είναι ένα δύσκολο πρόβλημα, αλλά όχι και άλυτο", μας είπε η Ελένη Τσέπα,που το παιδί της παρακολουθεί το θεραπευτικό πρόγραμμα της "Στροφής". "Ας μη φοβάται ο κόσμος, συνέχισε. Οι γονείς που έχουν το πρόβλημα, πρέπει να ξέρουν ότι τα ναρκωτικά αντιμετωπίζονται. Οι κοινότητες κάνουν πολύ καλή δουλιά και πρέπει να τις εμπιστευόμαστε. Ομως, πρώτα από όλα, θα πρέπει να δουν το πρόβλημα καθαρά, χωρίς να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους".

Στο ίδιο πνεύμα και ο Πάνος Κάτος,έφορος Δημοσίων Σχέσεων του ΔΣ του Συλλόγου Οικογένειας της κοινότητας. "Πριν μάθω ότι το παιδί μου είχε μπλέξει στα ναρκωτικά, ποτέ δεν πίστευα ότι θα μου συνέβαινε, μας είπε. Τελικά συνειδητοποίησα πως όλοι μας βρισκόμαστε πολύ κοντά σε αυτό τον εφιάλτη. Μπορεί να συμβεί στον καθένα", τόνισε χαρακτηριστικά. Ενώ μιλώντας για το πρόγραμμα της "Στροφής" επισήμανε: "Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε την κοινότητα. Μέσα από τον πόνο που βιώνουμε, αναπτύχθηκε ένα πνεύμα αγάπης για τον συνάνθρωπο. Ολοι πρέπει να αλληλοβοηθιόμαστε. Και η σημερινή αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος της "Στροφής", είναι μια προαγωγή της ζωής. Από την άλλη όμως θα πρέπει και η πολιτεία να βοηθήσει πολύ περισσότερο αυτές τις προσπάθειες, τόσο από οικονομικής πλευράς, όσο και σε θέσεις εργασίας. Γιατί τα παιδιά μας βγαίνοντας από το πρόγραμμα μπορούν να είναι χρήσιμα στην κοινωνία".

Για την κοινότητα μας μίλησε και η Ελένη Σίσκου,μητέρα μιας κόρης που μόλις τελείωσε το πρόγραμμα. "Εδώ μάθαμε να αγωνιζόμαστε για τη ζωή, όλοι μαζί, γονείς και παιδιά. Είναι μέσα στη φιλοσοφία και της κοινότητας και των γονιών εδώ, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Βασική μας αρχή η αλληλοβοήθεια".

Την ίδια επισήμανση έκανε και για την πορεία μετά την αποθεραπεία: "Η φάση της επανένταξης, τόνισε, είναι πάρα πολύ δύσκολη. Πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία στον εργασιακό τομέα, στις σπουδές, παντού. Τα παιδιά πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους κανονικά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ