Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα δικαστήρια καλούνται να "καθαρίσουν" τις λάσπες

Τα δικαστήρια καλούνται να λύσουν πλέον τη διαφορά του Δήμου Ανω Λιοσίων με την ΕΥΔΑΠ για τα κατάλοιπα από τις μονάδες βιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειας.

Η ΕΥΔΑΠ κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση του Δήμου Ανω Λιοσίων για αναστολή λειτουργίας της χωματερής. Μάλιστα, η ΕΥΔΑΠ προειδοποιεί πως σε περίπτωση που της απαγορευτεί να εναποθέτει τα κατάλοιπα του βιολογικού καθαρισμού στη χωματερή Ανω Λιοσίων, θα αναγκαστεί είτε να τα ρίχνει στο Σαρωνικό είτε να καταστεί αναπόφευκτη η διακοπή του Κέντρου Ψυττάλειας.

Στην προσφυγή της η ΕΥΔΑΠ ισχυρίζεται ότι αρμόδιο όργανο για την αναστολή της λειτουργίας της χωματερής δεν είναι ο Δήμος Ανω Λιοσίων, αλλά ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), ενώ ο δήμος παράνομα και μονομερώς ανέστειλε τη λειτουργία της χωματερής.

Η ΕΥΔΑΠ έχει δύο συμβάσεις με τον ΕΣΔΚΝΑ για τη μεταφορά απορριμμάτων, τα οποία παράγονται από τον καθαρισμό των λυμάτων και τη μεταφορά της λάσπης στη χωματερή.

Τέλος, η ΕΥΔΑΠ ισχυρίζεται ότι η απόφαση του Δήμου Ανω Λιοσίων είναι αντίθετη με το άρθρο 24 του Συντάγματος, γιατί οι αρμοδιότητες αυτές, αφ' ενός υπάγονται στο ΥΠΕΧΩΔΕ και αφ' ετέρου είναι αντίθετη με τον δημοτικό κώδικα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ