Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Να μη μεταφερθεί το 4ο Δημοτικό

Την άρνησή τους να μεταστεγαστεί και να απομακρυνθεί το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού από τη θέση στην οποία βρίσκεται σε περιοχή του Αγίου Τρύφωνα, εκφράζει με κείμενο, που κοινοποιείται σε όλους τους αρμόδιους, η Συντονιστική Επιτροπή που αποτελείται από κατοίκους του Δήμου Καματερού και τον Εξωραϊστικό και Εκπολιστικό Σύλλογο Καματερού "Αγ. Τρύφωνας".

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η απομάκρυνση του 4ου Δημοτικού Σχολείου θα επιφέρει καίριο χτύπημα στις προσπάθειές τους για να γίνει η περιοχή ανθρώπινη. Μάλιστα σημειώνουν ότι δεν πρέπει να απομακρυνθεί το σχολείο από την περιοχή, γιατί η απόσταση που καλούνται να διανύουν με τα πόδια καθημερινά, παιδιά πέντε έως δώδεκα χρονών, είναι πολύ μεγάλη.

"Αυτό σημαίνει, επισημαίνουν οι κάτοικοι, ότι θα απαιτηθεί από τους γονείς των μαθητών ως λύση η ύπαρξη κάποιου γονιού, ο οποίος ανελαστικά και επιτακτικά θα μεταφέρει τα παιδιά από και προς το σχολείο, με ενδεχόμενη και την ύπαρξη κάποιου αυτοκινήτου ή ακόμα να καταφύγουν στα ιδιωτικά σχολεία, τα οποία διαθέτουν σχολικά λεωφορεία, προκειμένου να αποφύγουν το μαρτύριο της μεταφοράς των παιδιών από και προς το σχολείο".

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή λειτουργούν τα νεοναγειρθέντα Δημοτικά Σχολεία, το 3ο Δημοτικό Σχολείο, δωδεκαθέσιο όπου φοιτούν 218, το 8ο εξαθέσιο, όπου φοιτούν 137 μαθητές και το 4ο Δημοτικό, οκταθέσιο, όπου φοιτούν 165 μαθητές και παράλληλα συστεγάζεται και νηπιαγωγείο και το οποίο έχει προγραμματιστεί να μεταστεγαστεί σε καινούριο κτίριο.

Με την ενδεχόμενη μεταφορά του 4ου Δημοτικού, στο υπό κατασκευή κτίριο, δε θα λυθεί το σχολικό πρόβλημα της περιοχής. Η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων αναφέρει ότι αν τα ήδη υπάρχοντα δημοτικά σχολεία καλύπτουν σήμερα οριακά τις στοιχειώδεις ανάγκες, πώς είναι δυνατόν τα ίδια σχολικά κτίρια να καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής μετά μία πενταετία, με την ήδη συντελούμενη οικοδομική έκρηξη της περιοχής, μετά την ένταξή της στο σχέδιο πόλης.

"Αν χαθεί ο χώρος του ήδη λειτουργούντος 4ου Δημοτικού, θα αναγκαστούμε μάταια στο άμεσο μέλλον να τρέξουμε προς ανεύρεση οικοπέδου, προκειμένου να κατασκευαστεί νέο σχολείο, αλλά θα είναι αργά", σημειώνουν.

Ετσι, οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν το 4ο Δημοτικό Σχολείο να παραμείνει στην ίδια θέση που βρίσκεται και το υπό κατασκευή δημοτικό σχολείο στην περιοχή Αγ. Τρύφωνα να καλύψει τις ανάγκες της εκεί περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ