Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατάληψη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Οι φοιτητές του τμήματος Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας ζητούν επίλυση του στεγαστικού προβλήματος και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων

Σε κατάληψη του τμήματος Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου έχουν προχωρήσει από την περασμένη Τετάρτη οι φοιτητές του τμήματος με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, καθώς η πολιτική υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης και τα ειδικότερα προβλήματα των περιφερειακών πανεπιστημίων έχουν δημιουργήσει αδιέξοδο για τους φοιτητές του τμήματος.

Οι φοιτητές ζητούν επίλυση του κτιριακού προβλήματος και κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Το τμήμα λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια σε εγκαταστάσεις παραχωρημένες από το υπουργείο Πολιτισμού, που πρόσφατα μάλιστα ζήτησε να του επιστραφούν. Σε συμπόσιο, που πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά τον περασμένο Δεκέμβρη, προτάθηκε η μεταφορά του τμήματος από την Κέρκυρα στην Κεφαλονιά, πρόταση που έγινε από φορείς της Κεφαλονιάς και πανεπιστημιακούς, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων περιφερειακών πανεπιστημίων (Αιγαίου, Δημοκρίτειου, Κρήτης). Οι ΠΚΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου καταγγέλλουν ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στη διάσπαση του φοιτητικού κινήματος του ιδρύματος που υπάρχει εδώ και χρόνια στην Κέρκυρα. Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, σε ένα εξάμηνο θα υπάρξουν οι πρώτοι απόφοιτοι του τμήματος χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή κίνηση για την έκδοση προεδρικού διατάγματος που να κατοχυρώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του τμήματος Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας.

Αλυτα παραμένουν επίσης τα προβλήματα της σίτισης και της στέγασης, καθώς δεν υπάρχει λέσχη και εστία για τους φοιτητές. Δραματική είναι επίσης η έλλειψη διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, με σοβαρές συνέπειες στο πρόγραμμα σπουδών και τη λειτουργία του τμήματος. Εκπρόσωποι των ΠΚΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου τονίζουν ότι σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό για την παιδεία, τη γενική αδιαφορία του κράτους για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την Κέρκυρα, την άσχημη κατάσταση του ιδρύματος (χωρίς λέσχη, εστία, αίθουσες διδασκαλίας, χωρίς καθηγητές και Πρυτανεία) είναι φανερό ότι ο μαρασμός είναι προ των πυλών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ