Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπολειτουργεί το "Θριάσιο" Νοσοκομείο

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλου και Απ. Τασούλα προς τον υπουργό Υγείας, Κ. Γείτονα

Σαν Κέντρο Υγείας κινδυνεύει να λειτουργήσει το "Θριάσιο" Νοσοκομείο στην Ελευσίνα, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το περασμένο καλοκαίρι μετά από μακροχρόνιους αγώνες των εργαζομένων και των φορέων της περιοχής.

Το θέμα, έφεραν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Μ. Κωστόπουλος,στην οποία τονίζουν ότι οι σοβαρότατες ελλείψεις στα αναλώσιμα υλικά, καθώς και τα τεράστια κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό - τεχνικό προσωπικό, καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, αφού οι κλινικές του "Θριασίου" δεν είναι στελεχωμένες. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δυτικής Αττικής, μετά από εισήγηση του ΔΣ του νοσοκομείου, ενέκρινε στον προϋπολογισμό της 6 δισ. δραχμές για τις ανελαστικές δαπάνες και 2,5 δισ. δραχμές για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του Ιδρύματος. Ωστόσο, στον κρατικό προϋπολογισμό εγκρίθηκαν μόνο 4,5 δισ. δραχμές κι αυτά για τις ανελαστικές δαπάνες, γεγονός που καθιστά αδύνατη την πλήρη και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας, Κ. Γείτονα,ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση για να προσληφθούν άμεσα οι 51 γιατροί που χρειάζονται για τη στοιχειώδη λειτουργία του Νοσοκομείου και να χορηγηθούν οι πιστώσεις που χρειάζονται για την ολοκληρωμένη λειτουργία του Νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ