Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δυναμικά συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί
  • Με τα ίδια ψηλά ποσοστά συνεχίζουν την απεργία δάσκαλοι και καθηγητές
  • Σήμερα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και η συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας

Μέρα πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης η σημερινή ενώ συνεχίζονται οι απεργίες των δασκάλων και των καθηγητών. Σήμερα, πραγματοποιείται η Ολομέλεια των Προέδρων των ΕΛΜΕ για να αποφασιστεί η πορεία της απεργίας διαρκείας των καθηγητών ενώ οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκαν χτες το βράδυ χαρακτηρίστηκαν από τη μαζική συμμετοχή και την ομόφωνη έγκριση της πρότασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ για συνέχιση της απεργίας και την επόμενη εβδομάδα.

Οι καθηγητές με κάλεσμα του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος και θα πραγματοποιήσουν πορεία στη Βουλή. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Παιδείας. Εκεί θα είναι συγκεντρωμένοι από τις 12.30 οι δάσκαλοι μετά από πρόσκληση του ΔΣ της ΔΟΕ. Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος μαθητές από σχολεία της Αθήνας, γονείς, σπουδαστές και φοιτητές που θα συγκεντρωθούν στις 11.15 στα Προπύλαια.

Η απεργία των δασκάλων και νηπιαγωγών συνεχίστηκε και χτες με σταθερά υψηλά ποσοστά συμμετοχής που ξεπέρασαν το 80% πανελλαδικά, με αποτέλεσμα τα περισσότερα δημοτικά σχολεία της χώρας να παραμένουν για δεύτερη μέρα κλειστά. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι γενικές συνελεύσεις στους κατά τόπους διδασκαλικούς συλλόγους, όπου θα συζητηθεί η πρόταση του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας για συνέχιση της πενθήμερης απεργίας και την ερχόμενη εβδομάδα. Οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων θα επικυρωθούν από την Ολομέλεια των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το ερχόμενο Σάββατο.

Η συμμετοχή των καθηγητών χτες στην απεργία ξεπερνούσε σταθερά το 75% ενώ στην Αθήνα ξεπέρασε το 80% δείχνοντας την απόφαση του κλάδου να συνεχίσει τον απεργιακό αγώνα που ξεκίνησε πριν τρεις εβδομάδες και παρά τις προσπάθειες της παράταξης της ΠΑΣΚ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ να δόσει τέλος στην απεργία διάρκειας κατά την προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Σήμερα η Ολομέλεια των προέδρων ΕΛΜΕ

Σήμερα στις 10 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιείται η Ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, όπου και θα αποφασιστεί το αν και το πώς θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των καθηγητών.

Χτες συνεδρίαζαν σε όλη τη χώρα οι καθηγητές στις τοπικές τους Ενώσεις, όπου ψήφιζαν σχετικά με την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη συνέχιση της απεργίας και το επόμενο πενθήμερο δηλαδή για τις 10 - 14 Φλεβάρη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στη διάθεση της μέχρι τις 10 το βράδυ η Ομοσπονδία των καθηγητών, από 25 ΕΛΜΕ σε σύνολο 84 που είχαν ολοκληρώσει τις γενικές τους συνελεύσεις, είχαν αποφασίσει όλες τη συνέχιση της απεργίας, στην πλειοψηφία τους ομόφωνα.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Γ Αθήνας πήραν μέρος 700 καθηγητές και ομόφωνα ψήφισαν την εισήγηση της ΟΛΜΕ, Α και Γ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής 450 υπέρ της εισήγησης, 8 λευκά, 8 κατά, Ε Ανατολικής Αττικής οι 350 καθηγητές ψήφισαν ομόφωνα την εισήγηση, Α Αχαϊας πήραν μέρος 650 καθηγητές και ψήφισαν ομόφωνα την εισήγηση, Χαλκιδικής 80 υπέρ, 15 λευκά, 5 κατά, ΕΛΜΕ Κοζάνης με 107 υπέρ, 34 κατά, 13 λευκά, Δ ΕΛΜΕ Αθήνας 348 υπέρ, 17 κατά, 5 λευκά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ