Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αισχρή δικαστική μεθόδευση

Επιδιώκουν να κατεβάσουν στα δικαστήρια της Αθήνας τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών γιατί ένας δικαστής της Αθήνας εκτίμησε στις 30 Γενάρη ότι οι ηγέτες των αγροτών πρέπει να δικαστούν για την πρόθεσή τους (!) να κλείσουν την Εθνική οδό στις 4 Φλεβάρη!

Οδηγώντας στα άκρα την επιχείρηση κατατρομοκράτησης των αγροτών και καταστολής του αγώνα τους, η κυβέρνηση και οι "εντεταλμένοι υπάλληλοί" της, χτες, μεθόδευσαν την παραπομπή ολόκληρης της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα στο δικαστήριο! Εφθασαν στο σημείο, μάλιστα, να απαιτούν από όλα τα μέλη της Πανθεσσαλικής να εγκαταλείψουν τα "πόστα του αγώνα" και να έρθουν, αύριο, να δικαστούν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών!

Συγκεκριμένα, μετά από αίτηση της "Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ)" για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, καλούνται όλα τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής να προσέλθουν αύριο Πέμπτη (στις 9 το πρωί στο κτίριο 5 της Ευελπίδων) για να εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Ενεργώντας, προφανώς, με κουτοπονηριά οι της διοίκησης της ΠΟΑΥΣ κατέθεσαν την αίτησή τους και κατά της συμβιβασμένης διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ (η οποία όχι μόνον δε συμμετέχει αλλά υπονομεύει και καταδικάζει τον ηρωικό αγώνα των αγροτών) η οποία έχει έδρα την Αθήνα με στόχο να νομιμοποιηθεί η κλήση της Πανθεσσαλικής στην Αθήνα...

Να σημειωθεί πως, αμέσως μετά την κατάθεση της αίτησης ασφαλιστικών κατά της Πανθεσσαλικής, το Πρωτοδικείο Αθηνών έσπευσε και εξέδωσε "προσωρινή διάταξη" με την οποία: "Διατάσσει την απαγόρευση της απειλούμενης και επικείμενης καταλήψεως των Εθνικών οδών, αρτηριών και κόμβων και απαγορεύει την τοποθέτηση μηχανημάτων, τρακτέρ και άλλων αντικειμένων επί των άνω Εθνικών οδών ώστε να μη παρεμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ, μέχρι της συζητήσεως της προκείμενης αιτήσεως και με τον όρο συζητήσεώς της κατά τη δικάσιμο της 6.2.97".Η απόφαση αυτή βγήκε στις 30 Ιανουαρίου από τον πρόεδρο της υπηρεσίας Νικόλαο ΔΑΥΡΟ.

Οπως προκύπτει από την προσωρινή διάταξη απαγορεύονται προκαταβολικά... "η επαπειλούμενη και επικείμενη κατάληψη"! με στόχο την κατατρομοκράτηση των αγροτών και, πρώτα απ' όλους, των μελών της Πανθεσσαλικής που σέρνονται στα δικαστήρια.

Αλλά αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των μελών της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Ι. Παττάκη, Αθ. Νασίκα Χρ. Παπαδημητρίου, Ε. Μπούτα, Σπ. Τσιοτινού, Δ. Χιώτη, Δ. Πάσχου, Δ. Τσέλιου, Βασ. Αναγνωστόπουλου, Αθ. Τσαλοπούλου, Γ. Νταφούλη, Δ. Νανά και κατά παντός άλλου υπευθύνου, κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας και οι διορισμένες κυβερνητικές διοικήσεις των κρατικών οργανισμών ΟΣΕ ΑΕ και του ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ. Η δικάσιμος στην τελευταία αυτή περίπτωση έχει οριστεί για την Παρασκευή το πρωί.

Σ' όλες τις περιπτώσεις, οι αιτούντες τα ασφαλιστικά μέτρα, ζητάνε την επιβολή προσωπικής κράτησης ενός και ποινή για κάθε παράβαση. Επίσης ζητάνε να πληρώσουν αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών για πιθανολογούμενες ζημιές - μέχρι και για φθορές των δρόμων κάνουν λόγο... Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ακόμα επιχείρηση κατατρομοκράτησης, προληπτικά, ώστε να εκβιάσουν και φοβίσουν τους αγρότες να μην συμμετέχουν στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ