Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ο αγώνας είναι κοινός

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, καθηγητές, γονείς και μαθητές στην πλατεία Δημαρχίας στο Περιστέρι

Δημόσιο δωρεάν σχολείο στην υπηρεσία των αναγκών των μαθητών και της κοινωνίας και εκπαιδευτικό οικονομικά και μορφωτικά αναβαθμισμένο, διεκδίκησαν από κοινού καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, γονείς και μαθητές, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που έγινε χτες στην πλατεία Δημαρχίας στο Περιστέρι.

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά καθημερινά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, με ποσοστό που φτάνει και πάνω από 85%.

Χαιρετίζοντας στη χτεσινή συγκέντρωση η Τζ. Τζουμάκα,μέλος του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Γ Περιφέρειας Αθήνας,είπε ότι ο αγώνας παίρνει πανεκπαιδευτικό χαρακτήρα, λέγοντας ότι το χορό του αγώνα θα τον χορέψουν καλύτερα από κοινού δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές.

Ο Τ. Τόκας,πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών "Ελλη Αλεξίου",στην ομιλία του τόνισε: "Στέλνουμε μήνυμα αντίστασης σ' αυτούς που εφαρμόζουν αυτή την αντιεκπαιδευτική πολιτική, που θέλει τους εκπαιδευτικούς εξαθλιωμένους και την παιδεία διαλυμένη. Ο οικονομικός και θεσμικός στραγγαλισμός της παιδείας πλήττει όλη την κοινωνία, γι' αυτό και ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός. Τα αιτήματά μας ενδιαφέρουν άμεσα γονείς, μαθητές, εργαζόμενους και αποτελούν το πιο γόνιμο έδαφος για το χτίσιμο ενός ισχυρού πανεκπαιδευτικού μετώπου, το οποίο θα παλέψει για την ικανοποίησή τους".

Ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γ. Ποντικάκης τόνισε ότι ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι και αγώνας των γονιών, σημειώνοντας: "Σίγουρα ο αγώνας είναι δύσκολος. Είμαστε αισιόδοξοι όμως, γιατί και εσείς και εμείς θέλουμε ελεύθερους ανθρώπους τους μαθητές σας και παιδιά μας, κάτι που θα πετύχουμε μόνο μέσα από διαρκή και καθημερινό αγώνα όλων μας για ενίσχυση και αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας κόντρα στο μεσαίωνα, που επιχειρούν να μας επιβάλουν".

Ο Ν. Ζούτσος,πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ, σχολιάζοντας την απεργιακή κινητοποίηση των καθηγητών, είπε ότι η απεργία ανθίζει και προκαλεί έκπληξη στα κυβερνητικά κλιμάκια, αλλά και σε όσους πίστεψαν ότι οι καθηγητές είναι εύκολη λεία, καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς να ζήσουν με το μισθό του καθηγητή και όχι με την παχυλή αμοιβή που χορηγεί η πολιτεία στους κρατικοδίαιτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ