Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Μέσα στα πλαίσια του ΟΗΕ η λύση του

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Δ. Χριστόφια

Τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με τον Δημήτρη Χριστόφια, ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, ο οποίος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, επισκέφτηκε την Αθήνα.

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

"Είναι φανερό ότι κριτήριο για μας, για το αν η λύση του Κυπριακού, που όλοι θέλουμε, είναι βιώσιμη και δίκαιη, είναι αν βρίσκεται μέσα στο πνεύμα των αποφάσεων του ΟΗΕ και κυρίως αν αντιμετωπίζεται το ζήτημα στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ και κυρίως αν αντιμετωπίζεται το ζήτημα στα πλαίσια μιας Ομοσπονδίας με ενιαία κυριαρχία. Αυτό, για μας, είναι το κριτήριο που θα χειροκροτήσουμε τη λύση".

Σχετικά με το θέμα της αμερικανικής πρότασης για απαγόρευση πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε: "Το ΚΚΕ ήταν εναντίον του ενιαίου αμυντικού δόγματος, όχι μόνο γιατί δεν είναι αποτελεσματικό και δε διασφαλίζει το νησί, αλλά και γιατί στο κάτω - κάτω έδινε τη δυνατότητα σ' αυτούς που θέλουν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σαν ένα πρόβλημα ελληνοτουρκικό, έτσι να το βλέπουν. Το ερώτημα που μας απασχολεί, συνέχισε η Αλέκα Παπαρήγα, με όλες αυτές τις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας είναι: Πάμε προς μια ουσιαστική λύση του προβλήματος - όπως καταγράφεται στα πλαίσια του ΟΗΕ - ή όλα αυτά που γίνονται αντανακλούν αποτελέσματα πρωτοβουλιών, που βγάζουν την ουσία του προβλήματος έξω από το πνεύμα του ΟΗΕ και μπορεί πια να πηγαίνουμε σε λύσεις διπλής κυριαρχίας με το μανδύα μιας συνομοσπονδίας; Γι' αυτό έχουμε επιφυλάξεις για τις τελευταίες εξελίξεις, παραμένοντας αμετακίνητοι στην ουσία του προβλήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ