Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δημοκρατία σας τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Δημοκρατία για την κυβέρνηση είναι η δημοκρατία των χορτάτων, των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου, σε βάρος των συμφερόντων της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Αυτό υπογράμμισε χτες στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, απαντώντας στον πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής της με θέμα τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα προβλήματα των αγροτών. "Κύριε πρωθυπουργέ - τόνισε η Αλ. Παπαρήγα - θέσατε ζήτημα δημοκρατίας σήμερα με την ομιλία σας και με το χτεσινό διάγγελμά σας. Εμείς ερμηνεύουμε την πολιτική σας ως μια προσπάθεια να σεβαστείτε τη δημοκρατία μιας μειοψηφίας χορτάτων και ερμηνεύουμε τους αγώνες των αγροτών και των άλλων εργαζομένων, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, σαν τη δημοκρατία της πλειοψηφίας των φτωχών, των πεινασμένων και των ανέργων. Αυτή τη δημοκρατία υποστηρίζουμε και στηρίζουμε εμείς".

Κρατάτε την εθνική κουτάλα για το κεφάλαιο

Απαντώντας στη συνέχεια σε όσα είπε ο πρωθυπουργός εναντίον μιας εθνικής πολιτικής στον τομέα της αγροτικής οικονομίας, υπερασπιζόμενος την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε: "Λέτε κ. πρωθυπουργέ ότι το ΚΚΕ με τις προτάσεις του υποστηρίζει την εθνική πολιτική, την επανεθνικοποίηση της αγροτικής πολιτικής, την εθνική πολιτική στα προϊόντα με τη μορφή - προσθέτουμε εμείς - επιδοτήσεων, στήριξης τιμής και διάφορες άλλες μορφές στήριξης του προϊόντος και της μικρομεσαίας αγροτιάς. Βεβαίως υποστηρίζουμε την εθνική πολιτική, αλλά μη μου πείτε ότι δεν υπάρχει και εθνική πολιτική χορηγήσεων και επιχορηγήσεων στην Ελλάδα από την πλευρά της κυβέρνησης. Εδώ υπάρχει μια μεγάλη εθνική κουτάλα, πολύ μεγάλη που την κρατάει η κυβέρνηση και μοιράζει χορηγήσεις και επιχορηγήσεις όπως θέλει.

Οταν χαρίσατε 200 δισ. τόκους υπερημερίας του κ. Λάτση και του κ. Βαρδινογιάννη δεν ήταν εθνική ρύθμιση; Οταν χαρίσατε πάνω από 1 τρισ. στις ΠΑΕ, αυτό δεν ήταν εθνική ρύθμιση; Και μην παίζετε τώρα με τους Γερμανούς, τους Ολλανδούς και τους άλλους. Εθνικού χαρακτήρα ρύθμιση ήταν αυτή. Οταν θέλετε κάνετε εθνικές ρυθμίσεις, αλλά γι' αυτή τη μειοψηφία των χορτάτων, που ποτέ δε χορταίνουν. Αυτή είναι η ουσία. Οταν έχετε αφήσει απείραχτα τα 600 δισ. φοροαπαλλαγές, που σε μεγάλο μέρος είναι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου, αυτή δεν είναι εθνική ρύθμιση. Βεβαίως εσείς σέβεστε τη λεγόμενη ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία το εθνικό, το διεθνικό και το ευρωπαϊκό το ταυτίζει με τα συμφέροντα μιας μειοψηφίας των βιομηχάνων, των κεφαλαιοκρατών. Εμείς είμαστε αντίθετοι".

Ο διχασμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν

"Σας φέρνω - κατέληξε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - ένα μήνυμα από τα μπλόκα της Μακεδονίας που πέρασα χτες και που εκεί είναι Νεοδημοκράτες, είναι ΠΑΣΟΚ, είναι Κομμουνιστές κ.ά. Δεν υποχωρούν. Κι εμείς, εφόσον οι ίδιοι το αποφασίσουν με δική τους επιλογή και απόφαση, γιατί κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει τις μορφές πάλης, θα στηρίξουμε αυτούς τους αγώνες. Κι αν θέλετε να τους τρομοκρατήσετε και να τους στείλετε τα ΜΑΤ ή οτιδήποτε άλλο, πρέπει να σας πω ότι ο διχασμός που πάτε να κάνετε και η τρομοκρατία δε θα περάσουν. Θα το βρείτε μπροστά σας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ