Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Με όπλο την κατασυκοφάντηση προχωρά η κυβέρνηση

Συζητήθηκαν χτες Επίκαιρες Ερωτήσεις της Αλ. Παπαρήγα και των άλλων αρχηγών των κομμάτων προς τον πρωθυπουργό

Περίσσεψε χτες στη Βουλή η κοινωνική αναλγησία, το θράσος και η λογική του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" που διακρίνει την κυβέρνηση κατά τη συζήτηση Επίκαιρων Ερωτήσεων της Αλ. Παπαρήγα και των υπολοίπων αρχηγών της αντιπολίτευσης, με θέμα τα προβλήματα των αγροτών. Ο πρωθυπουργός απέκλεισε οποιαδήποτε ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών, υπογράμμισε ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι της ΕΕ και η κυβέρνηση θα την τηρήσει απαρέγκλιτα, προσπάθησε να συκοφαντήσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις και να διαχωρίσει τους αγρότες από τους υπόλοιπους εργαζόμενους εμφανίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, τους πρώτους εχθρούς των δεύτερων. Τέλος, κάλεσε τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας - και προφανώς και τον υπόλοιπο ελληνικό λαό - να κάτσει στη γωνία αδιαμαρτύρητα, γιατί ό,τι είχε να κάνει το έκανε με τις εκλογές, ενώ τώρα το λόγο έχει αυτός, οι υπουργοί του και όσοι βρίσκονται πίσω τους.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ξεσκέπασε το χαρακτήρα αυτού του είδους της δημοκρατίας ,αποδεικνύοντας ότι είναι η δημοκρατία μιας μικρής μειοψηφίας, των χορτάτων, του μεγάλου κεφαλαίου. Ακόμη προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι ο αυταρχισμός, η πολιτική του διαίρει και βασίλευε και η τρομοκρατία δε θα περάσουν.

Οι πρόεδροι της ΝΔ και του ΣΥΝ απέφυγαν οποιαδήποτε αναφορά στην αγροτική πολιτική της Κοινότητας και εμφάνισαν την κατάσταση στην αγροτική οικονομία ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής. Ο Μ. Εβερτ υποστήριξε πως ο αγροτικός τομέας είναι θύμα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Ν. Κωνσταντόπουλος ισχυρίστηκε πως ο αυταρχισμός και η ανάλγητη πολιτική είναι ελληνικό φαινόμενο, που χαρακτηρίζει μόνο την ελληνική κυβέρνηση, ενώ στην Ευρώπη συμβαίνουν τα ακριβώς αντίθετα!!!

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας, τόνισε ότι η κυβερνητική πολιτική οξύνει τα αδιέξοδα και εξυπηρετεί τους λίγους σε βάρος των πολλών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ