Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εκδηλη η αμηχανία και η ανησυχία

Εμφανή είναι σημάδια αμηχανίας και ανησυχίας στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, καθώς δε φαίνεται να περπατά η επιχείρηση διάσπασης του αγώνα των αγροτών και απομόνωσής τους από την "κοινή γνώμη". Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ προχτές το βράδυ από το περιβάλλον του πρωθυπουργού διαδίδονταν ότι "μέχρι το Σαββατοκύριακο θα τελειώσει η όλη ιστορία", χτες το βράδυ παρέτειναν την προθεσμία "μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας" (!).

Κατ' ιδίαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζουν ότι το κλίμα παραμένει βαρύ και αρνητικό για την κυβέρνηση, ενώ δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα η επιχείρηση να στραφούν κοινωνικές ομάδες ενάντια στους αγρότες.

Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης προήδρευσε χτες σε απανωτές συσκέψεις με υπουργούς και κομματικά στελέχη, με κεντρικό ζήτημα τους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της αγροτικής εξέγερσης. Βασικός στόχος παραμένει να φύγουν οι "πράσινοι" αγρότες από τα μπλόκα και έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην υπονομευτική δράση των κομματικών στελεχών. Στην κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, σχεδιαζόταν η αξιοποίηση και ορισμένων από τους λεγόμενους "διαφωνούντες" υπουργούς (Τσοχατζόπουλος, κ.ά.), οι οποίοι θα σταλούν στα μπλόκα. Κάτι τέτοιο όμως διαψεύδονταν από τον πρωθυπουργικό περιβάλλον με το αφοπλιστικό ερώτημα "γιατί αυτοί έχουν μεγαλύτερο κύρος από τον πρωθυπουργό;" (!).

Ταυτόχρονα, όμως, στις κομματικοκυβερνητικές συσκέψεις εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο για κάποια "οδό διαφυγής και διεξόδου", η οποία συμπεριλαμβάνει "αμοιβαίες υποχωρήσεις". Ωστόσο, αυτό που κυριαρχεί και προβάλλεται προς τα έξω είναι η αδιαλλαξία και η στερεότυπη απάντηση "ό,τι δώσαμε, δώσαμε, δεν πρόκειται να δώσουμε άλλα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ