Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΛΕΣΒΟΥ
Μπουρμπουάρ αντί για λύσεις δίνει η κυβέρνηση

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ

Με μπουρμπουάρ αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στα χωριά Βρύσα και Σταυρός της Λέσβου, όπως αβίαστα προκύπτει από την απάντηση που έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Χρ. Βερελής, στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα.Καταρχήν ο υφυπουργός έδειξε να αγνοεί το μέγεθος των καταστροφών, κάτι που σημείωσε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ. Κατά δεύτερο λόγο δεν ήταν σε θέση να πει τίποτε το συγκεκριμένο, ούτε να αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις, ενώ πολλά απ' αυτά που είπε μόνο τη θυμηδία μπορούσαν να προκαλέσουν. Συγκεκριμένα ο Χρ. Βερελής είπε ότι σε λίγες μέρες θα έχουν καταγραφεί οι ζημιές από τις αρμόδιες υπηρεσίες κι ότι άρχισαν κάποιες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στους χειμάρρους που υπερχείλισαν. Και για να δείξει δε, την... ετοιμότητα και τη... μεγαλοψυχία του κράτους πρόσθεσε ότι αμέσως δόθηκαν 3 εκατομμύρια δρχ. στην κοινότητα Βρύσας και 2 εκατομμύρια δρχ. στην κοινότητα Σταυρού "για άμεση αποκατάσταση των ζημιών".

Ο Στρ. Κόρακας

"Εχουμε ζημιές δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών κι εσείς μας μιλάτε για τα 3-4 εκατομμύρια που δώσατε", είπε στην παρέμβασή του ο Στρ. Κόρακας, αναρωτούμενος τι μπορεί να γίνει μ' αυτά τα ψίχουλα. "Καταστράφηκε - τόνισε - το οδικό δίκτυο, εσωτερικό και κοινοτικό, των δύο κοινοτήτων, καταστράφηκε το αγροτικό δίκτυο, με αποτέλεσμα οι αγρότες να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα χωράφια και στους ελαιώνες και να μην μπορεί να γίνει η συλλογή του ελαιοκάρπου. Καταστράφηκε ελαιόκαρπος, περιφράξεις, καλλιέργειες, χωράφια, ζωικό κεφάλαιο, σπίτια, μαγαζιά, κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, σημαντικές ζημιές έπαθε το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης των δύο κοινοτήτων, καταστράφηκε το ελαιοτριβείο της Βρύσας που θα εγκαινιαζόταν σε δύο μέρες, ένα σημαντικό ξυλουργείο, ένα κεραμοποιείο και άλλα".

Αναφερόμενος στην καταγραφή των ζημιών ο κομμουνιστής βουλευτής τόνισε ότι έπρεπε ήδη να έχει γίνει και τόνισε ότι η ευθύνη για τις καταστροφές βαραίνει την κυβέρνηση, αφού δεκαετίες τώρα οι δύο κοινότητες ζητούσαν να γίνουν έργα στους ποταμούς "Λαγκάδα" και "Βούρκος" και δε δόθηκε δραχμή γι' αυτό το σκοπό.Καταλήγοντας, κάλεσε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει όλες τις ζημιές που έγιναν, να αποζημιώσει τους πληγέντες και να κάνει εκείνα τα έργα που χρειάζονται, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των καταστροφών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ