Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεγχοι για τα "μάτια" της φέτας

Στην εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να παταχτούν τα φαινόμενα "πλαστογραφίας" της φέτας, προχωρά το υπουργείο Γεωργίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα διάθεσης του προϊόντος...

Οπως ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Γεωργίας, Απ. Φωτιάδης, θα ξεκινήσουν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε σημεία πώλησης και παραγωγής τυροκομικών προϊόντων, ώστε να σταματήσει η νοθεία που παρατηρείται κυρίως στη φέτα. Το ίδιο θα γίνεται και στα σύνορα, ώστε να εντοπιστούν φαινόμενα εισαγωγής λευκών τυριών με την ονομασία φέτα και ακόμα στη χρήση και εισαγωγή σκόνης γάλατος. Οι έλεγχοι θα γίνονται από συνεργεία του υπουργείου Γεωργίας, ωστόσο όμως, ο ίδιος ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό.

Επίσης, ο Απ. Φωτιάδης υποστήριξε ότι δε γίνονται εισαγωγές από την Τουρκία και πως από τη Βουλγαρία οι εισαγωγές έχουν μειωθεί αισθητά τη χρονιά που πέρασε. Δέχτηκε πάντως πως δημιουργείται πρόβλημα από την εισαγωγή λευκών τυριών από χώρες της ΕΕ τα οποία "βαφτίζονται" φέτα. Και για να δείξει ότι κάτι γίνεται, γενικώς, ανέφερε κάποιες περιπτώσεις μικρών επιχειρήσεων που "συνελήφθησαν" να κάνουν νοθείες στην παραγωγή φέτας και έκανε λόγο για 13 περιπτώσεις που εισήγαγαν λευκό τυρί και το πουλούσαν ως φέτα, υπόθεση που βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης. Οσο για τα αποθέματα φέτας, σύμφωνα με το Απ. Φωτιάδη, αυτά φτάνουν τους 30.000 τόνους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ