Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Φόροι για το τίποτα

Τις προτάσεις της "Ριζοσπαστικής Κίνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση" για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων της Καρδίτσας παρουσίασε, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κινηματοθέατρο, ο Χρ. Τέγος,επικεφαλής της Κίνησης και υποψήφιος Δήμαρχος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Ταυτόχρονα άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή της πόλης, τονίζοντας ότι και έργο δεν παράγει και φορομπηχτική πολιτική σε βάρος των δημοτών εφαρμόζει.

Ο Χρ. Τέγος επεσήμανε ότι δεν προχωρούν τα αναπτυξιακά έργα στην πόλη και στο νομό γενικότερα (αντιπλημμυρικά, οδικά κ. ά), μένουν μετέωρες οι κατακτήσεις που αφορούν στην Κτηνιατρική Σχολή και στη Σχολή Αστυνομίας, έχουν εγκαταλειφθεί τα πάρκα του "Παυσίλυπου" και της "Παπαράνζας", το κυκλοφορικό ταλανίζει τους Καρδιτσιώτες και δεν ολοκληρώνονται οι επεκτάσεις του σχεδίου πόλης.

Παράλληλα "πάγωσε" κάθε συζήτηση για το βιοτεχνικό πάρκο, που θα μπορούσε ν' αποτελέσει κίνητρο ανάπτυξης της βιοτεχνίας και της βιομηχανίας. Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι η Καρδίτσα είναι η μοναδική πόλη της Ελλάδας, χωρίς μηχανική αποκομιδή των σκουπιδιών.

Αναφερόμενος στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης, τόνισε ότι η ΔΕΥΑΚ εξελίσσεται σ' ένα οργανισμό που παρέχει υπηρεσίες στους δημότες με πολύ υψηλό κόστος. Εχει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της ξεπερνούν τα 620 εκ. δραχμές και καταβάλλεται προσπάθεια η ρύθμιση των χρεών και η αποπληρωμή τους να βαρύνουν τους δημότες με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια. Τους δημότες θα επιβαρύνει και το κόστος αντικατάστασης - ύψους εκατομμυρίων δραχμών - του παλιού δικτύου ύδρευσης.Κατήγγειλε ακόμα ότι ξεκίνησε η διαδικασία εκποίησης δημοτικής περιουσίας για να ενισχυθούν τα έσοδα του δήμου, ενώ, ταυτόχρονα, τα τέλη καθαριότητας, φωτισμού και ύδρευσης αυξάνονται ανάλογα με τις ανάγκες των ταμείων του δήμου και όχι σύμφωνα με την αντοχή των μισθωτών και συνταξιούχων της πόλης.

Ο Χρ. Τέγος κατηγόρησε τον δήμαρχο Θ. Καταρτζή,ότι τώρα βρήκε την ευκαιρία να επιβάλει το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, κάτι που δεν είχε καταφέρει, αν και το επεδίωκε επί δύο χρόνια, στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του, όταν ήταν διαφορετική η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος αναφέρθηκε στην έλλειψη έργου της Δημοτικής Αρχής και σε άλλους τομείς δραστηριότητας, όπως στον πολιτισμό, στην παιδεία, στον αθλητισμό κ. α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ