Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απόφαση για γνήσιες εκλογές

Δικαιώθηκε η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα", που είχε καταγγείλει τον εκφυλισμό της ΕΙΝΠΙΣ

Δεν έγιναν οι "προγραμματισμένες" για χτες εκλογές στην Ενωση των Νοσοκομειακών Γιατρών Νοτιοδυτικής Ελλάδας (ΕΙΝΠΙΣ) μετά από δικαστική απόφαση. Συνδικαλιστές που πρόσκεινται στη "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" των νοσοκομειακών γιατρών (ΔΕ) είχαν προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα μετά τον εκφυλισμό που είχε οδηγηθεί η ΕΙΝΠΙΣ με αποκλειστική ευθύνη, όπως επισημαίνει η ΔΕ, των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "ΣΥΝ".

Η θητεία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΝΠΙΣ είχε λήξει τον Ιούλη του 1995. Το παράνομο ΔΣ, επισημαίνει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η ΔΕ, ενώ είχε λήξει η θητεία του, αποφάσισε υπέρ της ετεροαπασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών και έφτασαν να διορίσουν με διαπαραταξιακή συμφωνία Εφορευτική Επιτροπή καταπατώντας το νόμο και κάθε έννοια δημοκρατικής συνδικαλιστικής δεοντολογίας.

Η δικαστική ακύρωση της διαδικασίας των εκλογών, υπογραμμίζει η ΔΕ, επιβεβαιώνει την εκτίμηση της παράταξής μας ότι οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "ΣΥΝ" συνειδητά οδήγησαν την ΕΙΝΠΙΣ σε πλήρη εκφυλισμό και τονίζει: "Εχουμε όλοι καθήκον, υπογραμμίζει η ΔΕ, να περιφρουρήσουμε την Ενωση από νόθες διοικήσεις και παράνομες αποφάσεις. Πρέπει, συνεχίζει, να διασφαλιστούν οι νόμιμες διαδικασίες, έτσι ώστε να προχωρήσει η Ενωσή μας σε γνήσια, δημοκρατική και μαζική εκλογοαπολογιστική συνέλευση του κλάδου για εκλογή νέας εφορευτικής και διεξαγωγή γνήσιων εκλογών".

Η ΔΕ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να τη στηρίξουν, γιατί είναι η μόνη φωνή αντίστασης και περιφρούρησης του συνδικαλιστικούς κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ