Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Δε σας φταίνε οι υπάλληλοι

Ανακοίνωση με αφορμή τις διαλυτικές παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής

Η δημοτική αρχή της Αθήνας, με αλλεπάλληλες ενέργειές της, απαξιώνει συστηματικά τις υπηρεσίες και το προσωπικό του δήμου, καταπατά τη νομιμότητα και δημιουργεί συνθήκες αντιπαράθεσης ομάδων του προσωπικού μεταξύ τους και με την ίδια και αδυναμίας λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών.

Τα παραπάνω τονίζει, με ανακοίνωσή της, η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" και καλεί την παράταξη της πλειοψηφίας να άρει τις παρανομίες, να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, να οργανώσει ορθολογικά τις δημοτικές υπηρεσίες και να αξιοποιήσει το υπηρεσιακό δυναμικό του δήμου.

Ειδικότερα, η παράταξη τονίζει ότι στη δημοτική ραδιοφωνία έγιναν το τελευταίο 6μηνο 29 προσλήψεις με αδιαφάνεια, χωρίς αξιόπιστες διαδικασίες επιλογής και χωρίς να έχει εκπονηθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπομπών για το 1996, ενώ παράλληλα απολύθηκαν άλλοι. Αναφέρει ότι "οι αθρόες μετακινήσεις διευθυντών και τμηματαρχών, πολλές φορές με αποφάσεις που μετά από λίγο ανακλήθηκαν ή τροποποιήθηκαν, αφήνουν αναπάντητα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά τους". Σημειώνει ότι στις μαζικές μετακινήσεις έχουν περιληφθεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της αντιπροσωπευτικότερης πρωτοβάθμιας οργάνωσης του προσωπικού (ΣΕΔΑ), που εργάζονταν στο κτίριο της Λιοσίων. Οι μεταθέσεις αυτές, δηλώνει η παράταξη, είναι παράνομες, οφείλονται σε συνδικαλιστικούς λόγους και όποιοι τις αποφάσισαν έχουν ευθύνες, ακόμα και ποινικές.

Επισημαίνει ότι η παράνομη υπαγωγή του Τμήματος Επισκευών στη Διεύθυνση Καθαριότητας και η εμμονή της δημοτικής αρχής στην υπαγωγή αποκαλύπτουν νοοτροπία αυθαιρεσίας. Σημειώνει ότι, τόσο η μεταφορά του Τμήματος, όσο και οι μετακινήσεις διαφόρων στελεχών οδηγούν στην ντε φάκτο υπηρεσιακή αναβάθμιση προσώπων, που κατηγορούνται για το σκάνδαλο των προμηθειών και στην αδρανοποίηση προσώπων, που είτε συντέλεσαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου, είτε έχουν υποστεί και στο παρελθόν διώξεις για τη στάση τους υπέρ των συμφερόντων του δήμου. Για το ζήτημα της σύμβασης για το 18χίλιαρο που έχει προσβληθεί ως νομικά ανυπόστατη, η Κίνηση σημειώνει ότι η δημοτική αρχή όφειλε να διεκδικήσει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το δικαίωμα υπογραφής ΣΣΕ ή να ζητήσει εξουσιοδότηση για την κατάρτισή της, παρεμβαίνοντας στο επίπεδο των θεσμικών ρυθμίσεων και όχι "μπαλώνοντας" την κατάσταση με παράνομο τρόπο, που μπορεί στο μέλλον να δημιουργήσει παρενέργειες.

Η Κίνηση σημειώνει ότι ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί πως θα συντάξει νέο οργανόγραμμα, "το οποίο ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δεν έχει συνταχθεί, ενώ ακολουθούνται και αδιαφανείς διαδικασίες για την εκπόνησή του". Η παράταξη καλεί, τέλος, τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα άρσης των παρανομιών, αποκατάστασης της νομιμότητας, ορθολογικής οργάνωσης των δημοτικών υπηρεσιών και αξιοποίησης του υπηρεσιακού δυναμικού του δήμου, που, όπως τονίζει, περιλαμβάνει αξιόλογα στελέχη και έχει μεγάλες δυνατότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ