Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ
"Μη σύννομες" οι διοικήσεις

Η... ευαισθητοποίηση, αλλά με καθυστέρηση σχεδόν δυόμισι μηνών, ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της "Ολύμπικ Κέτερινγκ", αποκάλυψε στον υπουργό Μεταφορών Χ. Καστανίδη μια σειρά από "μη σύννομες" διαδικασίες στο διορισμό των διοικήσεων στις πέντε θυγατρικές της "Ολυμπιακής Αεροπορίας". Με επακόλουθο να είναι αυτή τη στιγμή, τυπικά, ακέφαλες, καθώς η Νομαρχία Αθηνών, ύστερα από σειρά προειδοποιήσεών της, που άρχισαν από τον περασμένο Μάη, υποδεικνύει την προσφυγή στο Πρωτοδικείο για διορισμό προσωρινών Διοικητικών Συμβουλίων.

Ταυτόχρονα, όμως, τα στοιχεία που δόθηκαν στον υπουργό, του "λύνουν τα χέρια", ώστε να προχωρήσει στις αλλαγές διοικήσεων, χωρίς να φαίνονται ως αποκεφαλισμός των "προεδρικών". Παράλληλα, ο Χ. Καστανίδης δηλώνει ότι θα αναζητήσει ευθύνες "προς πάσαν κατεύθυνση". Ετσι, αφήνει έκθετους, τόσο τους δυο προκατόχους του, Θ. Τσούρα και Κ. Κουλούρη,όσο και τα μέλη του ΔΣ της "Ολυμπιακής Αεροπορίας".

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στον υπουργό πριν λίγες μέρες το μέλος του ΔΣ της "Ολύμπικ Κέτερινγκ", το οποίο, ας σημειωθεί, είχε αποδεχτεί στις 8 Δεκέμβρη 1995 το διορισμό του από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Κ. Κουλούρη,οι "μη σύννομες" διαδικασίες, όπως τις παρουσίασε ο Χ. Καστανίδης,είναι:

  • Η σύγκληση των γενικών συνελεύσεων των μετόχων στις πέντε θυγατρικές έγιναν από το ΔΣ της μητρικής εταιρίας, δηλαδή της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" και όχι από το ΔΣ της κάθε μιας θυγατρικής, όπως ορίζει ο νόμος.
  • Δεν τηρήθηκε η προθεσμία του 20ήμερου από την προκήρυξη μέχρι τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης, σύμφωνα με τα καταστατικά των εταιριών.
  • Ολες αυτές οι παρατυπίες είχαν επισημανθεί από τη Νομαρχία Αθηνών προς τα ενδιαφερόμενα ΔΣ, ενώ έγιναν άλλες δυο παρεμβάσεις, στις 8 και στις 12 Φλεβάρη 1996, με την υπόδειξη να γίνει προσφυγή στο Πρωτοδικείο για διορισμό προσωρινών διοικήσεων.

Ο υπουργός καθησύχασε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις αποφάσεις των διοικήσεων, που έχουν ληφθεί όλο αυτό το διάστημα. Παραμένει, όμως, αδιευκρίνιστο τι θα γίνει με την "Ολύμπικ Κέτερινγκ", που υπάρχει η εκκρεμότητα με το ιδιοκτησιακό της καθεστώς (το 49% εκχωρήθηκε επί Νέας Δημοκρατίας σε Λιβανέζους επιχειρηματίες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ