Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διώξεις αγροτών στην Εύβοια

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Σε επιχείρηση ποινικοποίησης των αγροτικών κινητοποιήσεων και τρομοκράτησης των ίδιων των αγροτών, ώστε να μην συμμετάσχουν στους νέους αγώνες που ξεκινούν στις 19 Φλεβάρη, έχουν αποδοθεί οι κατά τόπους αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Πρόσφατα, μετά από δικογραφία που σχημάτισε εναντίον 7 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών για τις κινητοποιήσεις του περσινού Μάρτη, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λουτρών Αιδηψού, παραπέμπονται για παρακώλυση συγκοινωνιών και κλήθηκαν να καταθέσουν. Πρέπει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες αγρότες παραπέμπονται στα δικαστήρια με την ίδια κατηγορία, επειδή συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του προηγούμενου χρόνου.

Βέβαια η τακτική αυτή, επισήμαναν αγροτικά στελέχη της περιοχής, εντάσσεται στα πλαίσια της τρομοκράτησης των αγροτών. Κατασκευάζοντας βιομηχανία διώξεων, προσπαθούν να εμποδίσουν τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στις νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που σύντομα θα αναπτυχθούν μπροστά στην όξυνση των αγροτικών προβλημάτων, από την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής της νέας ΚΑΠ και της συμφωνίας της ΓΚΑΤΤ. Ομως, σημειώνουν τα ίδια τα αγροτικά στελέχη, τέτοια διλήμματα οι αγρότες δε γνωρίζουν και θα συμμετέχουν μαζικότερα προκειμένου να αναγνωριστούν τα δίκια τους.

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ