Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
"Πατούν γερά" πλέον οι ιδιωτικές εταιρίες

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα πλέον ότι οι ιδιωτικές εταιρίες ασφαλείας παραμένουν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ανατεθεί σε ιδιωτικό φορέα το 100% της ευθύνης φύλαξης του πρώτου αεροδρομίου της χώρας. Πιθανόν δε η "είσοδος" των ιδιωτών να ξεκινήσει από το αθώο, φαινομενικά, πρόγραμμα ειδικής εκπαίδευσης του προσωπικού, που θα αναλάβει τη φύλαξη του αεροδρομίου.

Αυτά προκύπτουν από τις διπλωματικές απαντήσεις που έδωσε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χ. Καστανίδης στα ερωτήματα των δημοσιογράφων, με αφορμή την ολοκλήρωση του ελέγχου που έκαναν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, υπάλληλοι της αμερικανικής πολιτικής αεροπορίας, οι οποίοι είχαν κύριο στόχο την καθιέρωση και νομιμοποίηση των ιδιωτικών εταιριών στους ελέγχους. Ο υπουργός δέχτηκε ότι μπορεί να κληθούν ιδιώτες εκπαιδευτές, μια και η ΥΠΑ διαθέτει μεν, αλλά είναι λίγοι. Σημειώνεται ότι τον τελευταίο καιρό ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και αμερικανικές ιδιωτικές εταιρίες. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, πως διαβεβαιώσαμε τους Αμερικανούς ότι θα ακολουθήσουμε το μοντέλο ασφαλείας που εφαρμόζεται στις... ΗΠΑ. Κάτι, που υποδείχτηκε στους Αμερικανούς από τη διεθνή ένωση πολιτικής αεροπορίας (ICAO), στην οποία έχει απευθυνθεί και η Ελλάδα και περιμένει σύντομα απαντήσεις.

Στο μεταξύ, μέχρι να υλοποιηθούν όλα αυτά, οι ιδιωτικές εταιρίες ασφάλειας, που έχουν προσληφθεί από όλες τις αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, παραμένουν στο χώρο του αεροδρομίου, δίνοντας την αίσθηση ότι τα μέτρα των ελληνικών υπηρεσιών - προς τις οποίες λειτουργούν παράλληλα - είναι δήθεν ανεπαρκή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ