Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Κάποιος να τους μαζέψει

Εκρηξη πατριδοκαπηλίας από τον Δ. Αβραμόπουλο και τους εκλεκτούς του

Με εκρήξεις πατριδοκαπηλίας και απόπειρες άσκησης ιδεολογικής τρομοκρατίας σε βάρος όσων δε συμφωνούν με το "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών", επιχείρησε, προχτές το βράδυ, ο εκλεκτός του Κ. Λαλιώτη και του Χρ. Λαμπράκη, δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος, συνεπικουρούμενος από τους αντιδημάρχους Ηλ. Σκαλαίο και Γ. Βλαχογιάννη, να διαγράψει από κείμενο διαπαραταξιακής επιτροπής την αυταπόδεικτη εκτίμηση ότι στην Αθήνα ζουν, εκτός των Ελλήνων Χριστιανών, και διάφορες μειονότητες. Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι υπάρχει μόνο μια μειονότητα στην Αθήνα κι αυτή θρησκευτική και ότι όποια άλλη άποψη διατυπώνεται δεν έχει σχέση με την Ελλάδα!

Είχε προηγηθεί εκτίμηση του Γ. Βλαχογιάννη ότι και μόνο η αναφορά της λέξης "μειονότητα" είναι αντεθνική. Ο ίδιος, απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους που αντέδρασαν στην απαράδεκτη εκτίμησή του, είπε ότι δεν είναι Ελληνες όσοι δε συμφωνούν με τις απόψεις του!

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν ιδεολογικά, απάντησε εκ μέρους της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", ο Λεων. Αυδής, καλώντας ταυτόχρονα τον δήμαρχο και τους εκλεκτούς του να εγκαταλείψουν κάθε τέτοια προσπάθεια. Ο ίδιος χαρακτήρισε φασιστική ύβρη την ίδια τη στάση του αντιδημάρχου Ηλ. Σκαλαίου, που έσπευσε να χαρακτηρίσει μια αντίθετη άποψη πριν καν την ακούσει.

Η προχτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν αποκαλυπτική συνολικά για το ήθος και ύφος της εξουσίας, που πρεσβεύει ο χαρακτηρισμένος από μερίδα των "μίντια" "πρωθυπουργός του 2000". Με μία απόφαση δόθηκε με απ' ευθείας ανάθεση σε 3 συμβούλους, που επέλεξε η πλειοψηφία, η εκπόνηση αρχιτεκτονικών μελετών διαμόρφωσης των πλατειών Ομονοίας και Εθνικής Αντίστασης και η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης στην ευρύτερη περιοχή των δύο πλατειών με αμοιβές από 10 ως 15 εκατομμύρια. Από τη μειοψηφία χαρακτηρίστηκε ως βόλεμα γνωστών του δημάρχου η συγκεκριμένη απόφαση. Για το πάρκο Ρηγίλλης, επίσης, αν και δεν πάρθηκε απόφαση εξαιτίας προσκόμισης λειψών στοιχείων, ο αντιδήμαρχος Ηλ. Σκαλαίος έκανε καθαρή τη θέση της πλειοψηφίας ότι δεν μπορεί ο δήμος να μην επιτρέπει τη συνέχιση των εργασιών και ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ