- Νέο προσχέδιο νόμου για την υγεία διαφαίνεται στον ορίζοντα, αλλά κανένα αίτημα των εργαζομένων - έστω και αυτών των περιορισμένων που θέτει η ΠΟΕΔΗΝ - δεν ικανοποιείται. Τα παραπάνω διαφάνηκαν απ'... - 1996-02-15 00:00:00.0"/> - Νέο προσχέδιο νόμου για την υγεία διαφαίνεται στον ορίζοντα, αλλά κανένα αίτημα των εργαζομένων - έστω και αυτών των περιορισμένων που θέτει η ΠΟΕΔΗΝ - δεν ικανοποιείται. Τα παραπάνω διαφάνηκαν απ'... - 1996-02-15 00:00:00.0" /> Νέο προσχέδιο ίδιας λιτότητας | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΓΕΙΑ
Νέο προσχέδιο ίδιας λιτότητας
  • Ούτε και αυτό το υπόλοιπο των αναδρομικών απ' το επίδομα των 18.000 δρχ. δεν ικανοποιεί η κυβέρνηση. Πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία σήμερα
  • "Συνεχίζεται η ίδια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική", καταγγέλλει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα"

Νέο προσχέδιο νόμου για την υγεία διαφαίνεται στον ορίζοντα, αλλά κανένα αίτημα των εργαζομένων - έστω και αυτών των περιορισμένων που θέτει η ΠΟΕΔΗΝ - δεν ικανοποιείται.

Τα παραπάνω διαφάνηκαν απ' τη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Υγείας - Πρόνοιας Αν. Πεπονή με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ. Ο υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι δε θα αιφνιδιάσει και θα ζητήσει τη γνώμη των φορέων στο προσχέδιο του νόμου, που σημαίνει ότι θα υπάρξει ουσιαστική, τουλάχιστον, αναμόρφωση του προσχεδίου Κρεμαστινού. Αρνητικός και μάλιστα με επίδειξη πυγμής ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός όσον αφορά τα οικονομικά αιτήματα των εργαζομένων. Απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους τους είπε να ξεχάσουν "τα σεντόνια" με τα αιτήματα. Και βέβαια το "σεντόνι" των αιτημάτων - όπως τελικά κατέληξε το πλαίσιο της ΠΟΕΔΗΝ - ήταν το υπόλοιπο των αναδρομικών (45%) απ' το επίδομα των 18.000 δραχμών. Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της, ο Αν. Πεπονής διευκρίνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών αρνείται την εφάπαξ καταβολή του υπολοίπου, παραπέμποντας στο μέλλον και σε γενικές ρυθμίσεις.

Στο ερώτημα αν τα νοσοκομεία θα οδηγηθούν - η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου είχε υποδείξει σε οχτώ - στο δανεισμό για την εξόφληση των χρεών τους, ο υπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις αντιπαρήλθε με αφορισμούς περί "ιδεολογημάτων" και "δογματισμών" και δεν έδωσε ευκρινή απάντηση. Πάντως ο υπουργός πρόσθεσε ότι έχει έρθει σε επαφή με τράπεζες, χωρίς να διευκρινίσει για ποιο λόγο έγιναν αυτές οι επαφές. Μ' άλλα λόγια ο δανεισμός των νοσοκομείων παραμένει ανοιχτός.

Με χτεσινή ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους εργαζόμενους στη σημερινή τρίωρη στάση εργασίας 12-3μμ.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα"

Με ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υγειονομικών" (ΔΕΥ) καταγγέλλει την αδιαλλαξία και κοροϊδία του υπουργού Υγείας και της κυβέρνησης. "Αποκαλύφθηκε, τονίζει, ότι έχουμε να κάνουμε με τη συνέχιση της ίδιας σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, που δε θέλει την ελάχιστη παραχώρηση σε οποιοδήποτε απ' τα αιτήματα των εργαζομένων". Ακόμα, υπογραμμίζει η ΔΕΥ, αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά το αποτέλεσμα της τακτικής και συνδικαλιστικής πρακτικής της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ, που αρνείται "να παλέψει για τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και τα προβλήματά τους και απεμπόλησε κι αυτά ακόμα τα ψαλιδισμένα αιτήματα που η ίδια είχε αποφασίσει".

Η πλειοψηφία της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΔΕΥ, συμβιβάστηκε με την επιταγή του υπουργού να μη δεχτεί τα Διοικητικά Συμβούλια των πρωτοβάθμιων σωματείων, στα πλαίσια των γενικότερων συμβιβασμών. Η ΔΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να αναπτύξουν την πάλη τους μέσα από τα σωματεία τους για να ανατρέψουν αυτή την πολιτική.

  • Πεντάωρες στάσεις εργασίας (7πμ - 12μμ) για σήμερα και αύριο αποφάσισαν χτες σε γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής Αθήνας.

Ζητούν την άμεση υπογραφή απόφασης για τη δεύτερη δόση των αναδρομικών απ' το επίδομα των 18.000 δραχμών και αλλαγή του τρόπου εφημερίας του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ