Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Απάντηση στη λογική του κέρδους

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και δεντροφύτευση του χώρου των καζανιών της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, απαντούν οι μαζικοί φορείς και οι δημοτικές κινήσεις της μειοψηφίας, στη σαφή θέση της κυβέρνησης για επαναλειτουργία του σταθμού.

Αφορμή για την κοινή απόφαση φορέων και δημοτικών κινήσεων της μειοψηφίας, στάθηκε απάντηση της υπουργού Ανάπτυξης Βάσως Παπανδρέου σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γερ. Αραβανή.Σύμφωνα με την απάντηση της υπουργού, υπογράφτηκε σύμβαση για μετατροπή των μονάδων 8 και 9, έτσι ώστε να χρησιμοποιούν για καύσιμο, φυσικό αέριο. Το χρηματικό ύψος της σύμβασης ανέρχεται σε 11,8 δισεκατομμύρια δραχμές. "Οι μονάδες αυτές δεν είχαν αποσβέσει την επένδυση, γιατί η διάρκεια ζωής τους ήταν πολύ μεγαλύτερη", πρόσθεσε η υπουργός.

"Ετσι, λοιπόν, απαντά η κοινή ανακοίνωση των φορέων και των μειοψηφούντων δημοτικών κινήσεων του Κερατσινίου, για να εκπνεύσει η διάρκεια ζωής των μονάδων, για να τηρηθούν οι διακρατικές συμφωνίες που υπογράφηκαν με τη Ρωσία για την αγορά του φυσικού αερίου, η κυβέρνηση αποφασίζει οριστικά την επαναλειτουργία του εργοστασίου - κατά έγκυρες πληροφορίες μας - για τουλάχιστον έξι χρόνια και μετά να παραμείνει, δήθεν, σαν "ψυχρή εφεδρεία"". Οι κινήσεις και οι φορείς καλούν τους Κερατσινιώτες σε συγκέντρωση το Σάββατο 17/2 στις 11.00 το πρωί στα σχολειά της συνοικίας Χαραυγή,μεταξύ των οδών Παλαιολόγου και Βοσπόρου, για να δεντροφυτεύσουν το χώρο των καζανιών του εργοστασίου. Οι δημοτικές κινήσεις που υπογράφουν την ανακοίνωση είναι: "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση", "Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση", "Νέα Δημοτική Πρωτοβουλία" και "Ανθρώπινη Πόλη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ