Πέμπτη 22 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Μεγάλο συλλαλητήριο στο Κιλκίς

Σταμάτησαν στην Ηλεία τον αποκλεισμό του δρόμου Πάτρας - Τρίπολης οι αγρότες. Το υπουργείο διαπιστώνει νοθεία σε τυριά

Εκατοντάδες αγανακτισμένοι κτηνοτρόφοι απέκλεισαν, χτες το πρωί για τρεις ώρες, τη Νομαρχία Κιλκίς, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική αντικτηνοτροφική πολιτική που τους έχει φέρει σε πλήρες αδιέξοδο. Οι κτηνοτρόφοι έφθασαν με γεωργικά μηχανήματα, ενώ άδειασαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, και ποσότητες γάλακτος.

Ο επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των κτηνοτρόφων Γιώργος Σοφιανίδης,αφού αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση των παραγωγών, κάλεσε τους κτηνοτρόφους σε ετοιμότητα και εγρήγορση για την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, γιατί, όπως είπε, οι κυβερνώντες δε λογαριάζουν παρά μόνον όσους με δυναμικό τρόπο διεκδικούν το δίκιο τους. Ενημέρωσε, επίσης, για την απόφαση των κτηνοτρόφων της Θεσσαλονίκης να πραγματοποιήσουν δυναμική συγκέντρωση την Παρασκευή το πρωί στο Δερβένι και μετά με πορεία και τρακτέρ να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης..

Τον αγώνα των κτηνοτρόφων χαιρέτισαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους σχεδόν όλοι οι μαζικοί φορείς της πόλης κι ανάμεσά τους το Εργατικό Κέντρο, οι επαγγελματοβιοτέχνες, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ά. Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, η οποία εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των κτηνοτρόφων. Οι τοπικοί βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, που τόλμησαν να χαιρετίσουν στην εκδήλωση, αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους κτηνοτρόφους...

Με το ψήφισμά τους, οι κτηνοτρόφοι του Κιλκίς ζητούν μέτρα στήριξης της τιμής του γάλακτος, αύξηση των ποσοστώσεων και κατάργηση των προστίμων, έλεγχο των εισαγωγών, ρύθμιση των χρεών και μείωση της τιμής των εφοδίων και του ΦΠΑ.

Στην Ηλεία

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της ορεινής Ηλείας - Πηνείας, που απέκλεισαν την Εθνική Πατρών - Τρίπολης στη διασταύρωση προς Αμαλιάδα και Αρχαία Ολυμπία, χτες το πρωί σταμάτησαν τον αποκλεισμό. Οι αγρότες, που παραμένουν σε κινητοποίηση, εξέλεξαν Επιτροπή Αγώνα, η οποία στις επόμενες μέρες θα επισκεφθεί τον υπουργό Γεωργίας και ανάλογα με την απάντησή του θα καθορίσει τη στάση τους, παραπέρα.

Με αφορμή τις τελευταίες κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος υπογραμμίζει ότι "στέκει αλληλέγγυος στα προβλήματα των κτηνοτρόφων" και καλεί την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προς την κατεύθυνση στήριξης του κτηνοτροφικού κόσμου και των κτηνοτροφικών προϊόντων.

Νοθεία σε τυριά

Ο υφυπουργός Γεωργίας, Φωτιάδης, αντί άλλων μέτρων για την κτηνοτροφία, ανακοίνωσε πως μετά από ελέγχους σε ψυγεία τυροκομείων και καταστημάτων, διαπιστώθηκε εκτεταμένη νοθεία στην παρασκευή τυριού φέτας με τη χρησιμοποίηση σκόνης αγελαδινού γάλακτος (κάτι που δεν επιτρέπεται). Στη σχετική λίστα, που έδωσε ο υφυπουργός, αναφέρονται οι παρακάτω επιχειρήσεις: Βαρσάμης Βαρσαμακίδης (Ορεστιάδα), Πλεξίδας Κωνσταντίνος (Καλαμπάκα), Αφοί Σωτηρίου Ρίζου ΟΕ (Τύρναβος), Καραγιάννης Ευστάθιος (βιομηχανία γάλακτος ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Λιβαδειάς), Αφοί Παπακωνσταντίνου - Σ. Μπαμπούρης ΟΕ, Γιοβέρα ΑΕΒΕ (Ελασσόνα - Δεσκάτη), Θ. Σιδέρης και σία ΟΕ (Αμύνταιο), Σ. Δουκίδης και υιός ΟΕ (Κομοτηνή), Δημονίτσας Σωτήρης και σία ΟΕ (Παλαιομάνινα Ξηρομέρου Αιτ/νίας), Νικόλαος Τζιόλας Τυροκομικά προϊόντα Σωρωτή (Θεσσαλονίκη), Σπύρος Μενεγάτος ΕΠΕ και η ΕΓΣ Αργολίδας...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακόμα πιο δυναμικά (2009-01-21 00:00:00.0)
Στους δρόμους και πάλι οι κτηνοτρόφοι (2007-05-22 00:00:00.0)
Παραβάσεις από γαλακτοκομικές εταιρίες (2006-05-25 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια οργής (1996-03-08 00:00:00.0)
Σε ετοιμότητα και εγρήγορση οι κτηνοτρόφοι (1996-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ