Σάββατο 20 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ
Σχεδιασμένη σφαγή των δαπανών

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης του υπουργείου Οικονομικών για περικοπές 200 δισ. δραχμών - ανεξάρτητα απ' τους λόγους που έγινε και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί - επιβεβαιώνει το σχεδιασμένο σφαγιασμό των κοινωνικών δαπανών εις βάρος των συνταξιούχων και των εργαζομένων τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, που εφαρμόζει το πρόγραμμα σύγκλισης και τις εντολές του Μάαστριχτ, οδηγούν στην κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, επισημαίνει η Ομοσπονδία και υπογραμμίζει: "Οι συνέπειες απ' την εφαρμογή αυτών των αντικοινωνικών επιδιώξεων και μέτρων ενάντια στους συνταξιούχους και στα διάφορα ασφαλιστικά ταμεία, θα είναι καταστροφικές. Επιβαρύνει εξ ολοκλήρου τα ασφαλιστικά ταμεία με τα νοσήλια που σίγουρα τα οδηγεί σε χρεοκοπία - τι λέει και τι θα κάνει ο Διοικητής του ΙΚΑ; Τελικά τι θα προσφέρει το κράτος στους πολίτες του; Μόνο τα λεφτά θα μαζεύει;".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Είμαστε αντίθετοι με αυτά τα μέτρα και θα αντισταθούμε σε κάθε τέτοια επιδίωξη της κυβέρνησης. Καλούμε τη ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα να πάρουν θέση και αγωνιστικά να ανατρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης".

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Εν τω μεταξύ δε συνεδρίασε χτες η Διυπουργική Επιτροπή που μελετά το θέμα των λεγόμενων χαμηλοσυνταξιούχων.

Η ΓΣΕΕ, με χτεσινή ανακοίνωσή της, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις καθυστερήσεις της Επιτροπής και θα ζητήσει την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του πορίσματος. Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ επισημαίνει την ανάγκη για την τήρηση "των κυβερνητικών δεσμεύσεων για ουσιαστικές βελτιώσεις στις συντάξεις εντός του δεύτερου εξαμήνου του 1996" και αναφέρει ότι σε "κάθε περίπτωση η ΓΣΕΕ διεκδικεί την επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη και των υπολοίπων συντάξεων με το 80% του μισθού".

Με την ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ δε θέτει χρονικό ορίζοντα για την επανασύνδεση, ενώ οι συνταξιούχοι έχουν ζητήσει να γίνει εντός του 1996.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ