Σάββατο 20 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΕΣΒΟΣ
Ενωμένοι οι αγρότες

Για την Τρίτη 23 Απρίλη, για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, ετοιμάζονται οι αγρότες Μακεδονίας - Θράκης και για τις 15 Μάη οι αγροτοκτηνοτρόφοι στη Μυτιλήνη

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Θράκη μέχρι τη Θεσσαλία ετοιμάζονται πυρετωδώς για το μεγάλο αγροτοκτηνοτροφικό συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 23 Απρίλη στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Λέσβο οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών του νησιού πραγματοποιούν σήμερα το βράδυ στις 8 σύσκεψη στην Καλλονή για την καλύτερη προετοιμασία του μεγάλου συλλαλητηρίου που αποφάσισαν για τις 15 Μάη.

Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνουν οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα Θεσσαλονίκης και Βόρειας Χαλκιδικής, γίνεται την Τρίτη στις 11.30 το πρωί στην Πλατεία Δικαστηρίων (Αγαλμα του Βενιζέλου). Μέχρι χτες δεκάδες ήταν Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες από τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας που είχαν αποφασίσει συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία έρχεται ως συνέχεια των δυναμικών κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι τον προηγούμενο χρόνο και τους πρώτους μήνες του '96. Κλιμάκια των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα περιοδεύουν στα χωριά και καλούν τους συναδέλφους τους να δώσουν μαχητικό - αγωνιστικό "παρών" και να διατρανώσουν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την προστασία και τη στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας και του αγροτικού εισοδήματος.

Τα μηνύματα που έρχονται από κάθε γωνιά της Βόρειας Ελλάδας είναι αισιόδοξα, παρά το γεγονός ότι το διάστημα που διανύουμε είναι δύσκολο, γιατί οι αγρότες προετοιμάζονται για τη νέα καλλιεργητική περίοδο. "Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν καθαρό πως πρέπει να αντιδράσουν στην πολιτική που μας τσαλακώνει εδώ και δεκαετίες", δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου Κώστας Ζησίδης,που υπογραμμίζει ότι: "Οι καταστροφικές επιπτώσεις από την εφαρμογή της ΚΑΠ, της ΓΚΑΤΤ και των αποφάσεων της ΕΕ οδηγούν τους αγρότες σε αφανισμό. Ο μόνος δρόμος για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, είναι ο δρόμος του ενωμένου αγώνα και γι' αυτό θα συνεχίσουν ενωμένοι οι αγρότες", καταλήγει.

Τα προβλήματα των αγροτών είναι κοινά και τα αιτήματα του αγώνα συσπειρώνουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, σε πείσμα όσων θέλουν να διασπάσουν τον αγώνα τους, προβάλλοντας πως, τάχα, τα προβλήματα των κτηνοτρόφων είναι διαφορετικά από αυτά των αγροτών. Οπως δηλώνει ο Θανάσης Θεοδοσιάδης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών - Κτηνοτρόφων της επαρχίας Σάππων Ροδόπης,"ενωμένοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας γιατί ξέρουμε πως μόνο έτσι θα νικήσουμε. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βάλουμε φρένο στην καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις αποφάσεις του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών και οδηγεί αγρότες και κτηνοτρόφους στην εξαθλίωση και τη χρεοκοπία".

Τέλος, όσον αφορά τους αγροτοκτηνοτρόφους της Λέσβου,όπως δηλώνουν αγρότες συνδικαλιστές και συνεταιριστές του νησιού, που σήμερα θα πάρουν μέρος στη σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου της 15 του Μάη, το κλίμα είναι αγωνιστικό. "Η οργή των αγροτών "φουσκώνει", καθώς η κυβέρνηση, παρά την αναγνώριση της σοβαρότητας της κατάστασης στο νησί, αποφεύγει να ανακοινώσει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπισή της, και αναμένεται να εκφραστεί εντονότερη από κάθε φορά", τονίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ