Σάββατο 20 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
Δε φταίνε οι τελωνειακοί αλλά η κυβέρνηση

"Δε φταίνε οι τελωνειακοί αλλά η κυβέρνηση - και κυρίως το υπουργείο Οικονομικών - για τα δικαιώματα υπερημεριών που δεν εισέπραξε το δημόσιο από τις εταιρίες πετρελαιοειδών". Αυτό περίπου φαίνεται να είναι το συμπέρασμα των δικαστικών αρχών του Πειραιά, για τη ζημιά ύψους 150 δισεκατομμυρίων δραχμών του δημοσίου και το ρόλο που έπαιξαν σ' αυτήν οι υπάλληλοι του ΙΒ Τελωνείου Πειραιά.

Ετσι, στο αρχείο τέθηκε χτες η προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά Δ. Κορδοπάτης,καθώς δε διαπιστώθηκαν ευθύνες ή ποινικά αδικήματα σε βάρος των τελωνειακών υπαλλήλων, σχετικά με τη μη είσπραξη των δικαιωμάτων υπερημεριών από τις εταιρίες πετρελαίου για το διάστημα που τα καύσιμά τους παρέμεναν αποθηκευμένα στους χώρους των τελωνείων.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, που ερευνήθηκε από την εισαγγελία Εφετών του Πειραιά, αφορά τη Δημόσια Εταιρία Πετρελαίου και την "Πετρόλα", οι οποίες βρίσκονται στη δικαιοδοσία του ΙΒ Τελωνείου Πειραιά. Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τη διερεύνηση της υπόθεσης, η είσπραξη των υπερημεριών είχε ανασταλεί πρόσφατα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, εν αναμονή της απόφασης - για το αν αυτές θα καταβάλλονται τελικά ή όχι - του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Παράλληλα, η "Πετρόλα" προσκόμισε, όπως προέκυψε από την ίδια έρευνα, τμήμα των βεβαιώσεων οφειλομένων δικαιωμάτων υπερημερίας, που φθάνουν τα 12 δισεκατομμύρια δραχμές. Τα ποσά αυτά δεν τα έχει εισπράξει το δημόσιο, αν και έχει κάθε δυνατότητα να το κάνει!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ