Σάββατο 20 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΛΟΪΑ
Διορία από τις αεροσυνοδούς

Διορία μιας εβδομάδας δίνουν σε κυβέρνηση και διοίκηση οι αεροσυνοδοί της "Ολυμπιακής Αεροπλοϊας", για να ικανοποιήσει - έστω και ορισμένα - από τα αιτήματά τους, όπως δεσμεύτηκε ο γενικός διευθυντής της "Ολυμπιακής".

Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιούν ότι είναι αναγκασμένες να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, που άρχισαν την περασμένη Τετάρτη, με 24ωρη απεργία.

Την απόφαση αυτή πήραν οι αεροσυνοδοί της "Αεροπλοϊας" σε γενική συνέλευση του κλάδου, μετά τις συναντήσεις που είχε το ΔΣ της Ενωσης με τις διοικήσεις της "Ολυμπιακής Αεροπλοϊας" και της "Ολυμπιακής Αεροπορίας".

Η Ενωση Συνοδών Ολυμπιακής Αεροπλοϊας (ΕΣΟΑ), με χτεσινή της ανακοίνωση, καταγγέλλει για εμπαιγμό τη διοίκηση της "Αεροπλοϊας", επισημαίνοντας ότι παρά την αρχική συμφωνία στην πρώτη συνάντηση, στη συνέχεια, αδικαιολόγητα, άλλαξε ριζικά στάση, υπαναχωρώντας από τις δεσμεύσεις της.

Σημειώνεται ότι οι αεροσυνοδοί της "Αεροπλοϊας" εξωθούνται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, λόγω της μέχρι τώρα απαράδεκτης στάσης της διοίκησης της εταιρίας, όχι μόνο απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων, αλλά συνολικά για τη λειτουργία της "Αεροπλοϊας". Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η διοίκηση της εταιρίας:

  • Ολιγωρεί αδικαιολόγητα στην ανάπτυξη της "Αεροπλοϊας" προς όφελος των ελληνικών και ξένων αεροπορικών εταιριών.
  • Τηρεί απαράδεκτη τακτική έναντι του προσωπικού και ειδικότερα έναντι των 25 ιπταμένων συνοδών, που εδώ και τέσσερα χρόνια τους "σέρνει" στα δικαστήρια, αρνούμενη την ένταξή τους στο τακτικό προσωπικό.
  • Καθυστερεί ύποπτα στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρίας, με επακόλουθο να παρατηρούνται σοβαρές δυσλειτουργίες στο έργο της "Αεροπλοϊας".
  • Δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, παρά τις μέχρι σήμερα θυσίες των εργαζομένων, με το διετές πάγωμα των αποδοχών τους, την προσφορά εργασίας πέραν του κανονικού ωραρίου, την παραχώρηση ρεπό κλπ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ