Σάββατο 20 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αγνοείται" δρόμος...

Οι εργασίες στη γέφυρα του κόμβου της Εθνικής οδού με έξοδο προς την Εκάλη έχουν περιέργως σταματήσει

Αλλοι εξαφανίζουν δέντρα και άλλοι "εξαφανίζουν" δρόμους για να αναβαθμίσουν το προάστιό τους. Ο λόγος για τον οδικό κόμβο της Εκάλης, που θα εξυπηρετούσε τα υπερβόρεια προάστια της Αθήνας, αφού θα αποτελούσε τη σημαντικότερη πρόσβαση στην Εθνική οδό Αθήνας - Λαμίας. Ομως το ΥΠΕΧΩΔΕ τον έσβησε από το χάρτη.

Στην Εθνική Αθήνας - Λαμίας (20ό χιλιόμετρο) κοντά στα "120 Ενωμένα Εργοστάσια" το ελληνικό κράτος έχει κατασκευάσει γέφυρα, ώστε να διευκολύνεται η κίνηση της οδού Πάρνηθος προς την Εθνική. "Ξοδεύτηκαν αρκετά εκατομμύρια, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι με χοντρά πορτοφόλια ενοχλήθηκαν από την ύπαρξη του έργου", μας καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Σφαντός."Θεώρησαν λοιπόν καλό να μεταφέρουν αυτό που αυτοί θεωρούν πρόβλημα στο γειτονικό τους δήμο, της Ν. Ερυθραίας. Οπως λέει και η παροιμία "μακριά... κι όπου θέλει ας είναι"".

Το 1994 το έργο ξαφνικά σταμάτησε και αντί αυτού η κίνηση διοχετεύεται από δυο μικρότερους δρόμους που υπήρχαν, χωρίς να υπάρχει απευθείας σύνδεση με την Εθνική. Ο Δήμος της Ν. Ερυθραίας στις 19/4/95 με έγγραφό του (2608) ενημέρωνε το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι "οι εργασίες στη γέφυρα του κόμβου της Εθνικής οδού με έξοδο προς την Εκάλη έχουν περιέργως σταματήσει" και ζητούσε μια απάντηση που όμως δεν ήρθε ποτέ... Αξίζει να σημειωθεί ότι και το Φλεβάρη του 1995 ο Δήμος Ν. Ερυθραίας είχε εκθέσει γραπτά και προφορικά το πρόβλημα στον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Γείτονα.

Ετσι σήμερα η κίνηση διοχετεύεται από την οδό Αγ. Σαράντα της Ν. Ερυθραίας, που αποτελεί τη δεύτερη πρόσβαση των κατοίκων των δήμων της περιοχής στην Εθνική. "Ο δρόμος αυτός έχει δυο λωρίδες, ενώ η σήμανση και ο φωτισμός είναι ελλιπέστατοι", μας λέει ο Ηλίας Σφαντός. Με αυτό τον τρόπο επιβαρύνθηκε ένας δρόμος που δεν μπορεί να "σηκώσει" μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Ετσι η κίνηση δε μοιράζεται ανάμεσα στους δυο δρόμους, αφού με τον τρόπο που έχει διευθετηθεί η οδός Πάρνηθος αποθαρρύνονται οι οδηγοί που θα ακολουθήσουν αυτό το δρομολόγιο. "Επιπλέον η Ν. Ερυθραία έχει χωριστεί στη μέση και η συνοικία Μορτερό κινδυνεύει να απομονωθεί από την υπόλοιπη πόλη", μας λέει ο Η. Σφαντός.

"Ποιες ήταν οι σκοπιμότητες", αναρωτιέται ο αντιδήμαρχος της Ν. Ερυθραίας Γιάννης Τσαγκάρης. "Για ποιο λόγο κατάργησαν τον κόμβο της Εκάλης; Στις υπηρεσίες του δήμου μας υπάρχει μελέτη του έργου, όπου φαίνεται ότι ο δρόμος οδηγεί στην Εθνική. Απευθυνθήκαμε στο ΥΠΕΧΩΔΕ απ' όπου δεν πήραμε κάποια ικανοποιητική απάντηση... ".

Γ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ