Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μάστιγα οι ληστείες φαρμακείων
  • Μέτρα προστασίας ζητούν οι φαρμακοποιοί
  • Εξι νέοι έχασαν τη ζωή τους από ναρκωτικά το τελευταίο 48ωρο

Τον τρόμο που βιώνουν οι χιλιάδες φαρμακοποιοί της χώρας, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, εξαιτίας της εξάπλωσης των ναρκωτικών και της αυξητικής τάσης των εγκληματικών πράξεων, που διαπράττονται κυρίως από τοξικομανείς σε βάρος τους, επισήμαναν χτες στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Κ. Γείτονα εκπρόσωποι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Τα τελευταία πέντε χρόνια όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Αστυνομίας περισσότεροι από 500 φαρμακοποιοί δήλωσαν διάρρηξη του φαρμακείου τους, ενώ ο αριθμός εκείνων που απειλήθηκαν είτε έπεσαν θύματα τοξικομανών είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, όμως, όπως προκύπτει από το σχετικό δελτίο Τύπου, υποσχέθηκε στους φαρμακοποιούς για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης... "πεζές και εποχούμενες περιπολίες" (!), όταν είναι πια γνωστό σε όλους ότι χρειάζονται δραστικές αλλαγές και γενναίες αποφάσεις για να βελτιωθεί το σύστημα αστυνόμευσης, προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των αστυνομικών απασχολείται σήμερα σε ξένα προς την αποστολή τους έργα, ενώ χιλιάδες άλλοι επιστρατεύονται από τις ιδιωτικές ΠΑΕ για την επιτήρηση ποδοσφαιρικών και άλλων αγώνων, όπου οι χούλιγκανς δρουν τις περισσότερες φορές υπό την καθοδήγηση των ίδιων των ΠΑΕ.

Το πρόβλημα της τοξικομανίας εμφανίζεται ιδιαίτερα οξυμένο τα τελευταία χρόνια, γεγονός που πιστοποιείται και από τις αυξητικές τάσεις που παρουσιάζουν οι δείκτες της θνησιμότητας των τοξικομανών. Μόνο το τελευταίο 48ωρο έχασαν τη ζωή τους στην Αθήνα και την επαρχία έξι νέοι άνθρωποι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δίωξης Ναρκωτικών οι θάνατοι στην Αττική αυξήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια κατά 21%, ενώ από τις αρχές του χρόνου σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι παρατηρείται αύξηση κατά 16%. Η Αστυνομία εκτιμά ότι και τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει συνεχής αύξηση των θανάτων από ναρκωτικά, καθώς έχει αυξηθεί πολύ ο αριθμός των χρηστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ