Παρασκευή 12 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΦΙΓΓΕΙ ο κλοιός των ξένων πιέσεων κατά της σερβοβοσνιακής ηγεσίας. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε χτες εντάλματα σύλληψης, για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου, εναντίον των Ράντοβαν Κάρατζιτς και Ράτκο Μλάντιτς (σελίδα 8).

ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο και κυρίως στις αυτόνομες παλαιστινιακές περιοχές έχει προκαλέσει η αδιαλλαξία του Ισραηλινού πρωθυπουργού και η ανοχή της Ουάσιγκτον (σελίδα 8).

ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ του ΟΑΣΘ προσέφυγαν στο ΣτΕ, γιατί θέλουν να εξοστρακιστούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης από το ΔΣ του Οργανισμού (σελίδα 9).

"ΗΡΕΜΙΑ", αλλά και αγανάκτηση, για το τείχος σιωπής των ΜΜΕ σχετικά την αστυνομοκρατία στην περιοχή, για χάρη ενός βιομηχάνου, επικρατούσε χτες στο Λαγκαδά. Ανάρπαστος έγινε ο "Ρ" για την προβολή του θέματος (σελίδα 9).

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ τις ευθύνες της και να πάρει μέτρα για τη στήριξη των παραγωγών καρπουζιού, που απειλούνται με καταστροφή, καλεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ (σελίδες 12-13).

"ΑΦΘΩΔΗ" ενημέρωση πρόσφεραν ορισμένα ελληνικά ΜΜΕ, με αφορμή κρούσματα αφθώδους πυρετού σε δυο γειτονικά χωριά του Εβρου. Δεν υπάρχει θέμα καραντίνας ή αποκλεισμού των εξαγωγών κτηνοτροφικών προϊόντων, διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Γεωργίας (σελίδα 15).

ΧΡΥΣΕΣ δουλιές κάνει η ...διεθνής των δουλεμπόρων. Χτες αποβιβάστηκαν στην περιοχή του Λαυρίου 22 λαθρομετανάστες, που αυτή τη φορά μετέφεραν μάλλον Ιταλοί δουλέμποροι με ξένη θαλαμηγό (σελίδα 15).

ΕΙΧΑΝ να πληρώσουν τους εργαζόμενους της "Βορειοελλαδικής" από το Γενάρη και να τους κολλήσουν ένσημα από το Δεκέμβρη! Οταν μετά τρεις - τέσσερις μήνες εντάθηκαν οι αντιδράσεις, τους απαντούσαν ότι δεν έχουν! Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη (σελίδα 15).

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ είναι οι μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα, ενάντια στο γερμανικό στρατό κατοχής. Οι πιο πολλές από αυτές ήταν νικηφόρες και συνέβαλαν θετικά στη γενικότερη έκβαση του Β Παγκόσμιου Πολέμου και τη συντριβή του φασισμού (σελίδα 16).

ΠΡΟΣΦΥΓΗ κατά της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού κατέθεσε χτες ο Θ. Μουστακίδης, διεκδικώντας να παραμείνει ελεύθερος και να του καταβληθούν τα λεφτά που του χρωστά ο Σύλλογος, που ανέρχονται σε 21 εκατ. (σελίδα 23).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ