Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΑΙΑ
Είναι η ώρα να γίνει το βήμα

Περιοδεία του Γεράσιμου Αραβανή, υποψήφιου βουλευτή στη Β' Περιφέρεια του Πειραιά

Διπλή μάχη ενάντια στις συντηρητικές καταστροφικές επιλογές του δικομματισμού, αλλά και την απάθεια, πρέπει να δοθεί την Κυριακή 22 Σεπτέμβρη. Αυτό ήταν το μήνυμα αλλά και η ανάγκη που προέκυψε κατά την περιοδεία του Βουλευτή Β' Πειραιά του ΚΚΕ, Γεράσιμου Αραβανή, στις προσφυγικές συνοικίες των Κυλικιανών και Χαλκηδόνας στη Νίκαια.

"Δεν είναι όλοι ίδιοι, κάποιοι μάλιστα είναι και πολύ διαφορετικοί... Αυτοί που παλεύουν καθημερινά για τους εργαζόμενους. Οι κομμουνιστές που είναι παρόντες για να διαψεύσουν το: "Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα". Μπορούμε και πρέπει να τιμωρήσουμε αυτούς που κυβέρνησαν, σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Γερ. Αραβανής. Και τους δύο, που τη Δευτέρα των εκλογών θα εξαγγείλουν νέα λαίλαπα οικονομικών μέτρων για να συγκεντρώσουν το ένα τρισεκατομμύριο που τους ζητά ο ΟΟΣΑ για το 1997. Με περικοπές στις συντάξεις, τους μισθούς και το κοινωνικό κράτος".

"Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε", απάντησε χαρακτηριστικά μια γυναίκα που συναντήσαμε σε ένα στενάκι των Κυλικιανών, που έλεγε ότι είναι η ώρα να γίνει το βήμα να ενισχυθεί το ΚΚΕ για να δώσει ώθηση σε αγώνες που θα ανακόψουν τα σχέδια της κυβέρνησης που θα προκύψει."Θα γίνουμε περισσότεροι", συμπλήρωσε με αποφασιστικότητα μια άλλη κάτοικος της περιοχής.

Και όμως, δεν έχουν ακόμη όλοι πειστεί. Κάποιοι πιστεύουν πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Τα αντιλαϊκά μέτρα μπορούν να περιοριστούν και η ψήφος σε αυτές τις εκλογές είναι η ευκαιρία που μπορεί να ανοίξει το δρόμο. "Δείτε το παράδειγμα των συνταξιούχων, εξηγούσε στους δύσπιστους ο Γερ. Αραβανής. Πήραν το επίδομα των 10.000 δραχμών, ελάχιστο και ασήμαντο. Ομως έστω και αυτό το κέρδισαν. Αλλά πώς; Με τους αγώνες τους, το κονταροχτύπημά τους με την κυβέρνηση και τα ΜΑΤ, με την αποφασιστικότητά τους κατακαλόκαιρο να βγουν στους δρόμους, με το ΚΚΕ που στάθηκε με όλες τις δυνάμεις του δίπλα τους. Αν αυτή η δύναμη μεγαλώσει, στις 23 Σεπτέμβρη θα μπορούν να γίνουν περισσότερα, με μεγαλύτερο δυναμισμό και αποτελεσματικότητα προς όφελος του λαού και των εργαζομένων, κόντρα σε εκείνους που τον κοροϊδεύουν πρώτα, για να τον καταστρέψουν ανενόχλητοι στη συνέχεια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ