Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Με το πείσμα και το κουράγιο της νιότης

Με την ίδια ζωντάνια και λεβεντιά, με το ίδιο πείσμα και κουράγιο των νιάτων τους οι αγωνιστές της εθνικής αντίστασης Χαλανδρίου δίνουν τη μάχη των φετινών πρόωρων εκλογών. Οι άνθρωποι που πρόσφεραν στο ΚΚΕ τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του έδειξαν με την παρουσία τους χτες το βράδυ, σε συγκέντρωση που έγινε στο παλαιό δημαρχείο Χαλανδρίου πως η ζωή των αγωνιστών δεν έχει καμία αξία χωρίς πάλη, ιδανικά και οράματα.

Κεντρικός ομιλητής της χτεσινής συγκέντρωσης ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος στη Β Αθηνών Ορ. Κολοζώφ, ο οποίος αφού καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση των Αμερικανών στο Ιράκ, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο Κ. Σημίτης αναγκάστηκε να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. "Τις εκλογές τις επέβαλε από τη μία η ΕΕ, γιατί θέλει μέχρι το τέλος του 1999 η Ελλάδα να έχει πλησιάσει τους στόχους του προγράμματος "σύγκλισης". Αυτό σημαίνει ότι αμέσως μετά τις εκλογές, όποιο κόμμα και αν βγει μας περιμένουν χρόνια ακόμα πιο αυστηρής λιτότητας. Από την άλλη, τις εκλογές επέβαλαν και οι Αμερικάνοι, οι οποίοι χτίζουν το δικό τους σύστημα στην περιοχή, τη λεγόμενη "νέα τάξη πραγμάτων"", τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια ο Ορ. Κολοζώφ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι αγρότες, αλλά και οι μικρομεσαίοι που ήδη βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Τόνισε πως το ΚΚΕ σ' αυτές τις εκλογές απευθύνεται σε όλο το λαό, καλώντας τον να αποτελέσει η ψήφος του αντίβαρο στην υπάρχουσα κατάσταση. "Υπάρχει διέξοδος. Ψήφος στο ΚΚΕ", είπε χαρακτηριστικά.

Στη χτεσινή συγκέντρωση, παραβρέθηκε και μίλησε η δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου και υποψήφια στη Β Αθηνών Λ. Καρατζά.Η δημοτική σύμβουλος επισήμανε πως οι κομμουνιστές στο Χαλάνδρι κατεβαίνουν σ' αυτές τις εκλογές με ψηλά το κεφάλι, "αφού ήμασταν παρόντες σε όλες τις διεκδικήσεις του χαλανδριώτικου λαού". Προέτρεψε, μάλιστα, όλους τους αγωνιστές να δώσουν αυτή τη μάχη πόρτα - πόρτα, να πλησιάσουν παλαιούς συντρόφους και να τους ξαναφέρουν στους "κόλπους" του ΚΚΕ. "Πιστεύω πως σ' αυτές τις εκλογές, το δικό σας πάνω απ' όλα κόμμα, θα πάει πάρα πολύ καλά", είπε η Λ. Καρατζά στους αγωνιστές εθνικής αντίστασης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταστολή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Μολδαβία (2022-10-25 00:00:00.0)
Σύσταση και κύρωση στον «ΑΛΦΑ» από το ΕΡΣ (2000-12-15 00:00:00.0)
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ (2000-05-13 00:00:00.0)
Περιορισμός δαπανών κατ' εντολήν του Διευθυντηρίου (2000-02-19 00:00:00.0)
Θα κινηθεί στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής (2000-02-09 00:00:00.0)
Ο λαός έχει τη δύναμη στα χέρια του (1996-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ