Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΠΙΛΩΣΗΣ Π. ΚΟΣΙΩΝΗ
Σύσταση και κύρωση στον «ΑΛΦΑ» από το ΕΡΣ

Σύσταση και κύρωση επέβαλε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, για την επιχείρηση σπίλωσης του βουλευτή του ΚΚΕ Παναγιώτη Κοσιώνη από την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος».

Το ΕΣΡ θεωρεί ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας. Η ποινή στον τηλεοπτικό σταθμό συνοδεύεται και από την υποχρέωση του τηλεοπτικού σταθμού να προβάλει κάρτα στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων των 19.30 και στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος». Κάρτα που όχι μόνο θ' αναφέρει την ποινή και το λόγο για τον οποίο επιβλήθηκε, αλλά και ότι σε περίπτωση που επαναληφθεί η παραβίαση, τότε το ΕΣΡ θα προβεί, με απόφασή του, στην αναστολή της μετάδοσης της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος».

Το μήνυμα που δίνουμε, όπως χαρακτηριστικά είπε χτες ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΣΡ Σπύρος Φλογαΐτης, είναι ότι το ΕΣΡ θ' ασχοληθεί με το τεκμήριο αθωότητας και με τις «δίκες» που διεξάγονται σχεδόν κάθε βράδυ μέσα από τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών. Το ΕΣΡ θεωρεί πως η ποινή που επέβαλε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA είναι πιο αυστηρή από εκείνη της χρηματικής ποινής.

Την παρέμβαση του ΕΣΡ είχε ζητήσει το μέλος του ΠΓ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ. Ο Ορέστης Κολοζώφ κατήγγειλε την προσπάθεια σπίλωσης και κατασυκοφάντησης του βουλευτή του ΚΚΕ Παναγιώτη Κοσιώνη, από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος». Ως γνωστό ο εν λόγω δημοσιογράφος έστησε μία «δίκη», με αφορμή ένα τροχαίο ατύχημα. Στη «δίκη» δεν παρευρισκόταν φυσικά ο «κατηγορούμενος». Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μάλιστα προσέφυγε και στην προσφιλή του μέθοδο, στην υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, μεταδίδοντας συνομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ με τον τραυματία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ