Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Γιάννα Πατελάκη

Οσο παρακολουθώ τη διαμόρφωση της πολιτικής του Κόμματος από το 15ο Συνέδριο, θεωρώ ότι έχουμε κάνει σοβαρά βήματα στο συσχετισμό της συγκρότησης του Μετώπου, με την αναγκαιότητα ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας.

Σαν Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσσαλονίκης συμβάλαμε στην παραπέρα επεξεργασία αυτού του ζητήματος, παίρνοντας υπόψη και τις εξελίξεις στην περιοχή μας.

Παρακολουθήσαμε: Τι σημαίνει Θεσσαλονίκη, πρωτεύουσα των Βαλκανίων, τι ρόλο έπαιξε η περιοχή στον πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, τη συγκέντρωση και τις συνεχείς δραστηριότητες των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, τι εξυπηρετούν τα μεγάλα έργα, πού διοχετεύονται τα κοινοτικά πακέτα, τι διαφοροποιήσεις συντελούνται στην οικονομία όπου παρατηρείται διόγκωση των υπηρεσιών, του εμπορίου, τις αλλαγές στην παραγωγική βάση, τις συνέπειες στο εργατικό δυναμικό, στους ΕΒΕ, στην αγροτιά.

Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι το πολυεθνικό κεφάλαιο, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, χρησιμοποιεί την περιοχή για την εξυπηρέτηση των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών συμφερόντων του από την Αδριατική ως την Κασπία.

Μια τέτοια ανάπτυξη αδιαφορεί για τις συνθήκες ζωής των εργαζομένων, την ίδια τη ζωή, βρίσκεται στον αντίποδα της πρότασής μας για μια ανάπτυξη προς όφελος της πλειοψηφίας του λαού. Μια λαϊκή οικονομία, βασισμένη στον κεντρικό σχεδιασμό αξιοποίησης και ανάπτυξης παραπέρα των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, ο οποίος θα στηρίζεται στην ολοκληρωμένη γνώση των περιφερειακών δυνατοτήτων.

Θέμα που χρειάζεται μεγαλύτερη εμβάθυνση, αξιοποίηση των δεσμών που αναπτύξαμε με το επιστημονικό δυναμικό της πόλης, πέρασμα της κομματικής προσπάθειας από το επίπεδο της πρωτόβουλης δράσης των λίγων στην αποτελεσματικότερη οργάνωση και χρησιμοποίηση γνώσεων και εμπειρίας περισσότερων συντρόφων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ