Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΣ
Αποκλεισμένα ήταν τα μικρά κόμματα από τα κανάλια προεκλογικά

Αποκλεισμένο ουσιαστικά ήταν το ΚΚΕ και άλλα μικρότερα κόμματα από τα μεγάλα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια κατά τη διάρκεια της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης.

Οπως ανακοίνωσε χτες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου Β. Λαμπρίδης, μετά από έρευνα των υπηρεσιών του Συμβουλίου προέκυψε στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές αυτής της περιόδου στο ΚΚΕ δόθηκε μόλις το 4,2% του συνολικού χρόνου που διατέθηκε στα κόμματα, στο ΔΗΚΚΙ το 4% και στο ΣΥΝ το 5%. Αντίθετα, είπε, η μεταχείριση των δύο μεγάλων κομμάτων ήταν «ισότιμη».

Η κατάσταση αυτή, ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΡΣ, ανάγκασε το Συμβούλιο να κινήσει κυρωτική διαδικασία κατά των ιδιωτικών καναλιών για άνιση μεταχείριση των μικρότερων κομμάτων και έγινε σχετική σύσταση στα ιδιωτικά κανάλια τα οποία και στην υποχρέωση προβολής των δεκάλεπτων των κομμάτων φέρθηκαν άνισα προβάλλοντάς τα μετά τα μεσάνυχτα όταν δεν υπάρχει τηλεθέαση.

Αντίθετα, είπε ο Β. Λαμπρίδης, τα κρατικά κανάλια σεβάστηκαν γενικά την ισότιμη μεταχείριση, με εξαίρεση κάποιες «παρασπονδίες» της ΕΤ-3, η οποία όμως μετά από παρατήρηση του ΕΡΣ διορθώθηκε.

Ανακοίνωσε ότι η υπόθεση του συγκροτήματος Λαμπράκη (ασυμβίβαστο του εκδότη και μετόχου του ΜΕΓΚΑ Χρ. Λαμπράκη με την ανάληψη από το δικό του γραφείο ταξιδιών, υπηρεσιών από το κράτος) θα ξανασυζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη και θα εξεταστεί εάν και άλλοι μέτοχοι εμπίπτουν στο ασυμβίβαστο. Ο πρόεδρος, είπε ότι χθες θα ολοκληρωνόταν το θέμα της χορήγησης των αδειών στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αττικής όπου υπάρχουν 86 αιτήσεις για 20 άδειες. Αντίθετα το θέμα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών θα καθυστερήσει, αφού υπόθεση είναι ακόμα στις υπηρεσίες του υπουργείου Τύπου.

Μιλώντας γενικότερα για την ποιότητα των δελτίων ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών, είπε ότι έχει σταλεί σχετική οδηγία από το ΕΡΣ αλλά μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι ο ίδιος «καθυβρίστηκε» από στέλεχος ιδιωτικού καναλιού, όταν θέλησε τηλεφωνικά να του κάνει ορισμένες παρατηρήσεις για το χειρισμό κάποιου θέματος της επικαιρότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ