Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Γεράσιμος Αραβανής

Με το 16ο Συνέδριο του Κόμματός μας, που αξιοποιώντας την πείρα από τη δράση μας για την οικοδόμηση του Μετώπου τα προηγούμενα χρόνια βάθυνε τις επεξεργασίες για την εναλλακτική πρότασή μας, το ΚΚΕ βρίσκεται σε ένα διαφορετικό επίπεδο, γύρισε σελίδα.

Ο απαιτήσεις για να ανταποκριθεί στην υλοποίηση της πολιτικής αυτής είναι πολύ μεγαλύτερες. Δε φθάνουν επιμέρους βελτιώσεις, ποσοτική βελτίωση. Απαιτείται άλλη ποιότητα - άλμα. `Η θα φέρουμε το Κόμμα στο ύψος των απαιτήσεων και των αναγκών υλοποίησης αυτής της πολιτικής ή θα κάνουμε βήματα πίσω.

Ολο το Κόμμα, ο κάθε κρίκος, πρέπει να έχει ξεκάθαρο τι πρέπει να αλλάξει στη δουλιά του, ποιο είναι το περιεχόμενο αυτών των αλλαγών. Τι σημαίνει π.χ. προσανατολισμός στην εργατική τάξη, για τη «χ» Νομαρχιακή Επιτροπή με ποιο περιεχόμενο, ποιο σχέδιο θα δουλέψει, πώς ετοιμάζει τις δυνάμεις που θα επιφορτιστούν με αυτό το καθήκον.

Η καθολική σχεδόν αποδοχή των Θέσεων της ΚΕ από τα μέλη του Κόμματος είναι ένα σημαντικό ζήτημα, φανερώνει μια ιδεολογικοπολιτική συσπείρωση στη βάση των γραμμών μας. Δεν πρέπει όμως να κρύψει ορισμένες απόψεις ισοπεδωτικές, από περιορισμένο αριθμό συντρόφων, που έχουν φανερές τις επιδράσεις των ΜΜΕ, εντύπων και ομάδων ή απόψεις και αρχές που αντιστοιχούν σε αστικά κόμματα και προσπαθεί να μας επιβάλει ο αστικός Τύπος, όπως ότι η δίωξη στο ΚΚΕ της διαφορετικής άποψης οδηγεί σε ομοφωνίες.

Γιατί είναι δείγμα υγείας και δημοκρατίας η εσωκομματική σύγκρουση και οι αποφάσεις κατά πλειοψηφία και δεν είναι η ανοιχτή δημοκρατική συζήτηση και η ομόφωνη απόφαση στη βάση των αρχών μας;

Η δύναμη του ΚΚΕ είναι η ουσιαστική ιδεολογική και πολιτική ενότητα στις γραμμές του, μέσα από γνήσια δημοκρατική συζήτηση και η επιδίωξη της μέγιστης ομοφωνίας. Το πρόβλημά μας δεν είναι οι κομμουνιστές να μην έρχονται σε επαφή με άλλες ιδέες, αλλά η ζωντανή ιδεολογική συζήτηση, η θεωρητική δουλιά γύρω από τα μεγάλα προβλήματα της εποχής και του κινήματος που θα αγκαλιάσει όλο το δυναμικό μας. Αυτό θα δώσει περιεχόμενο στις ΚΟΒ, θα αναδείξει στελέχη, θα τονώσει τον προσανατολισμό και τη δράση για την οικοδόμηση του μετώπου, θα συμβάλει στη διαμόρφωση ιδεολογικοπολιτικής ενότητας του Κόμματος στη βάση της κοσμοθεωρίας και της γραμμής μας, θα μεγαλώσει την αντοχή του στις δυσκολίες της ταξικής πάλης και τις απότομες καμπές των εξελίξεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ