Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Θόδωρος Γουλής

Οι Θέσεις και η εισήγηση της ΚΕ αποτελούν σοβαρή και πετυχημένη προσπάθεια να εκτιμήσουν την κατάσταση στη χώρα μας και διεθνώς, να χαράξουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις δράσης στη βάση του Προγράμματος του Κόμματος, παίρνοντας υπόψη και τις εμπειρίες που έχουν αποκτηθεί από τη δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ. Συμπυκνώνουν τη συλλογική σκέψη του Κόμματος. Μεγάλο τμήμα του λαού, ακόμα και στελέχη άλλων κομμάτων, αναγνωρίζουν τώρα στο ΚΚΕ τη σωστότητα των προβλέψεών του για τις συνέπειες της συμφωνίας του Μάαστριχτ και της Λευκής Βίβλου, των «ευαγγελίων» των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, ενώ αντίθετα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ που ευαγγελίζονται το «σύγχρονο» και το «νέο», υποστήριξαν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και σήμερα βολοδέρνουν ανάμεσα στη συνθηματολογία του ευρωπαϊκού μονόδρομου και σε φιλολαϊκές κορόνες.

Η πρόσφατη πείρα αποδεικνύει ότι ακόμα και μικρές κατακτήσεις μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι αδύνατον να προωθηθούν από δυνάμεις που τη στηρίζουν ιδεολογικά και πολιτικά. Η πολιτική δράση αυτών των δυνάμεων όχι μόνο δε φέρνει κάποιες κατακτήσεις αλλά αντίθετα συνέβαλε στην αφαίρεση κατακτήσεων (π.χ. υπερψήφιση των αντιλαϊκών συνθηκών της ΕΕ από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ). Αντίθετα το ΚΚΕ με τη θέση - πρόταση για συνολική ρήξη με την ΕΕ και την αποδέσμευση από αυτήν, κατάφερε και το συντονισμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο να προωθήσει αλλά και μεγάλα κινήματα στη χώρα μας να εμπνεύσει π.χ. το μεγάλο φιλειρηνικό κίνημα του 1999, οι αγροτικοί αγώνες, οι μαθητικοί, οι εργατικοί αγώνες.

Η ΚΟ Περιοχής ΒΔ Ελλάδας βγήκε από τη Συνδιάσκεψη περιοχής και τις Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις πιο δυναμωμένη, ιδεολογικά -πολιτικά ενωμένη με σοβαρές προϋποθέσεις να αναπτύξει τη δράση της στην κατεύθυνση του Μετώπου. Πρωταρχική προϋπόθεση είναι να ισχυροποιηθεί πολύπλευρα το Κόμμα. Και εδώ καθοριστικό ρόλο θα παίξει η αποφασιστική βελτίωση της ποιότητας, της βοήθειας των καθοδηγητικών οργάνων από το Γραφείο Περιοχής έως τις Νομαρχιακές Επιτροπές και Αχτιδικές Επιτροπές προς τις ΚΟΒ για να αναπτύξουν την πολιτική τους δράση.

Στην περιοχή μας υπάρχουν σοβαρές δυνατότητες ανάπτυξης αντιμονοπωλιακών συσπειρώσεων της εργατικής τάξης και της μικρομεσαίας αγροτιάς. Επίσης ευνοϊκές προϋποθέσεις υπάρχουν και για συσπειρώσεις με τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης, αν και εδώ ορθώνονται περισσότερες δυσκολίες από τη συστηματική προσπάθεια των αστικών κομμάτων, που πρέπει να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα από τις Κομματικές οργανώσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκέψεις πάνω στις Θέσεις(2021-06-02 00:00:00.0)
Στόχος η ισχυροποίηση της Οργάνωσης(2006-04-19 00:00:00.0)
Μπροστά με πιο γρήγορο βηματισμό(2005-01-27 00:00:00.0)
Πιο ώριμοι ν' ανοίξουμε δρόμους(1998-07-09 00:00:00.0)
Πρόκληση για την Οργάνωση η επικείμενη μάχη για την Αυτοδιοίκηση(1998-06-30 00:00:00.0)
Αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες(1996-08-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ