Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κράτος... ΑΕ!

Η κυβέρνηση Σημίτη φροντίζει να διαψεύσει - με πράξεις και όχι λόγια - πως είναι άδικοι εκείνοι που την κατηγορούν ότι εφαρμόζει με διστακτικότητα και ρυθμό χελώνας την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και των «διαρθρωτικών αλλαγών». Και πράξεις δεν αποτελούν μόνο το «πλούσιο» έργο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων (πώληση ολόκληρων εταιριών του δημοσίου ή πακέτων μετοχών ΔΕΚΟ, όπως του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ, των ΕΛΔΑ, της ΕΤΒΑ, των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, των τραπεζών ΕΤΒΑ, Ιονική, Εθνική, Εμπορική, Κρήτης κλπ.), αλλά και η συμπλήρωση του καταλόγου των προς ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Ετσι, εκτός από την Αγροτική Τράπεζα και τον ΟΠΑΠ, που η κυβέρνηση δρομολόγησε ήδη τη διαδικασία ιδιωτικοποίησής τους, με στόχο την παράδοσή τους στον ιδιωτικό έλεγχο, χτες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έκανε γνωστή την πρόθεσή του να πουλήσει και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τη «μετατροπή του σε... Ανώνυμη Εταιρία». Στην ουσία, δηλαδή δρομολόγησαν την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο και άρα την παράδοσή του στην αγκαλιά της μεγάλης ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ετσι που πάμε και με τη φόρα που έχει πάρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, σε λίγο το ελληνικό κράτος θα λειτουργεί σαν μια μεγάλη Ανώνυμη Εταιρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ