Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΧΟΡΧΕ ΒΑΛΝΤΕΣ
Μέτωπο για την παγκοσμιοποίηση της αλληλεγύης των λαών

Ο Χόρχε Ρίσκετ Βαλντές, μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, σε δήλωσή του στο «Ρ» για το 16ο Συνέδριο, σημείωσε:

«Το συνέδριο μόλις ξεκίνησε και δεν μπορώ να έχω αμέσως γνώμη για το ίδιο σαν τέτοιο, αυτό, όμως, που μέχρι στιγμής με εντυπωσίασε είναι ότι στο πρώτο μέρος πήραν μέρος όλα τα πολιτικά κόμματα και εκφράστηκαν με μεγάλο σεβασμό για το ΚΚΕ, παρά ακόμα και τις απολύτως αντίθετες απόψεις τους. Αυτό, από μόνο του, δείχνει τις μεγάλες παραδόσεις, που έχει αυτό το κόμμα, τις πατριωτικές, αγωνιστικές παραδόσεις του.

Το ΚΚ Κούβας, με την παρουσία μας εδώ, προβάλλουμε τις ίδιες ιδέες με το ΚΚΕ. Είμαστε αδελφά κόμματα, παλεύουμε από κοινού για έναν κοινό στόχο για την ανθρωπότητα, για ένα σοσιαλιστικό κόσμο. Στις σημερινές συνθήκες της επίθεσης της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, πρέπει να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο πάλης, ώστε να πετύχουμε μια παγκοσμιοποίηση της αλληλεγγύης. Δεν είμαστε κατά της παγκοσμιοποίησης του κόσμου, είμαστε αντίθετοι με τη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, είμαστε υπέρ της παγκοσμιοποίησης της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για τη σοσιαλιστική παγκοσμιοποίηση της αλληλεγγύης των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ