Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Νίκος Φακιρίδης

Συμφωνούμε με την εισήγηση γιατί αντανακλά και τις δικές μας εμπειρίες. Τη δράση μας, που εκτιμήσαμε σαν θετική συνολικά, με κενά και παραλείψεις, σκαμπανεβάσματα, κριτική και αυτοκριτική στάση.

Αναπτύχθηκαν αγώνες στους εργάτες, αγρότες - νεολαία. Κερδίσαμε θέσεις στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Είχαμε θετική μαζική πολιτική δράση. Ομως στο ζήτημα των συσπειρώσεων δεν είχαμε ανάλογα αποτελέσματα, γιατί δεν ανοίγαμε τη συζήτηση στο βάθεμα των δεσμών με τους εργαζόμενους. Δεν αναπτύσσαμε ολοκληρωμένη ιδεολογική και πολιτική δουλιά στην εργατική τάξη με βάση την ιδεολογία του Κόμματός μας. Ανάλογη αδυναμία παρατηρήθηκε στην οικονομική δουλιά, στη διακίνηση του «Ρ» και στη στρατολογία, δεν υπήρχε πάντα σχέδιο. Η εργατική τάξη δεν ήταν σταθερά στο επίκεντρο αυτής της δουλιάς.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι στα όργανα και τις Κομματικές Οργανώσεις Βάσης να φτιάχνεται σχέδιο δράσης με τακτική τοπικά προσαρμοσμένη, με ιεραρχήσεις. Δεν πιάνουμε έγκαιρα τις εξελίξεις σε διάφορα προβλήματα σε κλάδους εργαζομένων, με αποτέλεσμα να καθυστερούμε στην παρέμβασή μας. Η εισήγηση απαντάει σε αυτές τις ανάγκες και συμφωνούμε ότι είμαστε ώριμοι να τις ξεπεράσουμε και να συνειδητοποιούμε την εξέλιξη της αντικειμενικής πραγματικότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ