Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οι ναυτεργάτες γνωρίζουν καλά τους κομμουνιστές

Στα μηχανοστάσια των πλοίων, βρέθηκε χτες το πρωί κλιμάκιο υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ

"Εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ, γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που μίλησε στη Βουλή για τους ναυτεργάτες",ήταν τα λόγια ενός μηχανικού προς το κλιμάκιο του ΚΚΕ, που περιόδευσε χτες από νωρίς το πρωί στα καράβια, στο λιμάνι του Πειραιά, με επικεφαλής τον υποψήφιο στην Α Περιφέρεια Πειραιά Σ. Τσιμπόγλου και γραμματέα της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και τον υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και πρόεδρο της ΠΕΜΕΝΘ. Σταματόπουλο.

Η πρώτη στάση που έκανε το κλιμάκιο του ΚΚΕ ήταν στο πλοίο "Απόλλων Εξπρές".Οι κομμουνιστές υποψήφιοι κατέβηκαν στη μηχανή του πλοίου και κουβέντιασαν με το πλήρωμα. Η ώρα ήταν 7.50 και το πλοίο έφευγε στις 8.00,οι ναυτεργάτες όμως, μόλις είδαν την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παρά την πίεση του χρόνου, σταμάτησαν αμέσως τη δουλιά τους για να ακούσουν και να συζητήσουν μαζί τους. "Κέρασε καφέδες τα παιδιά", είπε ένας ναυτεργάτης, αφού καλωσόρισε με ενθουσιασμό τους κομμουνιστές υποψήφιους. "Σας καλούμε - είπε ο Σ. Τσιμπόγλου - να ψηφίσετε το ΚΚΕ. Μας ξέρετε και θα μας ξέρετε και μετά τις εκλογές, γιατί θα είμαστε δίπλα στα προβλήματά σας, δίπλα στους αγώνες σας". "Η κατάσταση είναι δραματική", είπε ένας μηχανικός. "Εγώ πάντως δεν έχω δει κανένα σοσιαλισμό στην Ελλάδα", είπε ένας άλλος. "Πρέπει να ψηφίσετε ΚΚΕ - συνέχισε ο Σ. Τσιμπόγλου - για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που θα διαλύσει τα πάντα. Οι αλλοδαποί εργαζόμενοι και οι ξένες εταιρίες, ήδη, έχουν εισβάλει στις θαλάσσιες μεταφορές. Το ΝΑΤ είναι υπερχρεωμένο. Δεν πρέπει να ψηφίσετε αυτούς που έσπασαν την 4ήμερη απεργία μας. Ενας από αυτούς ήταν ο τέως πρόεδρος της ΓΣΕΕ και νυν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαππας.Το ΚΚΕ πρέπει να βγει ενισχυμένο από αυτές τις εκλογές".

Το πλοίο "Αριάδνη" ήταν η δεύτερη στάση, όπου το κλιμάκιο του ΚΚΕ μοίρασε στους εργαζόμενους την Εκλογική Διακήρυξη του Κόμματος και κουβέντιασε μαζί τους. Ολοι οι ναυτεργάτες πήραν το φυλλάδιο, άλλοι το διάβαζαν εκείνη τη στιγμή και, παράλληλα, άκουγαν με προσοχή τον υποψήφιο βουλευτή στην Α Περιφέρεια του Πειραιά και άλλοι το δίπλωναν και το έβαζαν στην τσέπη τους για να το διαβάσουν αργότερα. "Πρέπει να ψηφίσετε το ΚΚΕ - υπογράμμισε ο Σ. Τσιμπόγλου - και να καταψηφίσετε τον αφελληνισμό της ναυτιλίας. Στις 4 Σεπτέμβρη, συζητούν για τη "Στρατηγική στη Ναυτιλία" στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πρέπει να ενισχύσουμε το ΚΚΕ για να δυναμώσει η φωνή μας, διαφορετικά θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική και δε θα μείνει τίποτα όρθιο, ειδικά στη ναυτιλία".

Η τρίτη στάση έγινε στο πλοίο "Σάμαινα", όπου μοιράστηκε πλατιά η Εκλογική Διακήρυξη του ΚΚΕ στο πλήρωμα του πλοίου, αλλά και στους επιβάτες που αποβιβάζονταν από το πλοίο. Τελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν το πλοίο "Ευτυχία"."Θα ρίξω ψήφο στο ΚΚΕ αυτή τη φορά",είπε ένας ναυτεργάτης που δουλεύει στο πλοίο, μόλις είδε τον Σ. Τσιμπόγλου,ο οποίος με τη σειρά του τόνισε, απευθυνόμενος στους ναυτεργάτες: "Προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τα ανασφάλιστα πλοία. Οι ελληνικές εταιρίες θα κατεβάσουν τις σημαίες και θα χρησιμοποιήσουν ασύδοτα ανασφάλιστους ναυτικούς. Γι' αυτό οι ναυτεργάτες πρέπει ψηφίσουν το ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ