Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΒΟΙΑ
Να πληρώσουν για τις ζώνες φτώχειας

Η αγανάκτηση για την αποβιομηχάνιση και την ανεργία να γίνει ψήφος καταδίκης του δικομματισμού με υπερψήφιση του ΚΚΕ, ζήτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος σε συνέντευξη Τύπου στη Χαλκίδα

Η αγανάκτηση για το έγκλημα των εταίρων του δικομματισμού, που οδήγησαν στη δημιουργία εκτεταμένων "γκρίζων ζωνών" ανεργίας, που φθάνει πλέον στα 22% στο νομό, θα εκφραστεί με τη μαζική υπερψήφιση όχι μόνον από τους ανέργους μα και, ευρύτερα, από τους κατοίκους του νομού Εύβοιας του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ. Το μήνυμα αυτό φθάνει απ' όλες τις περιοχές όπου πραγματοποιούν περιοδείες και προεκλογικές επισκέψεις οι υποψήφιοι βουλευτές και τα στελέχη του ΚΚΕ.

Εφθασε, πλέον, ο καιρός η συσσωρευμένη αγανάκτηση όλων των χρόνων για την αποβιομηχάνιση και την ανεργία, που, ειδικότερα, στο Μαντούδι "χτύπησε" το 75%, η δυσαρέσκεια για τις υποσχέσεις που χωρίς κανένα "ρέγουλο" έριξαν χρόνια τώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να εξαπατήσουν χιλιάδες Ευβοιώτες, να μετατραπεί σε καταδίκη αυτών των πολιτικών και των φορέων τους. Τα παραπάνω υπογράμμισε σε συνέντευξη στη Χαλκίδα, όπου παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του Κόμματος, ο γραμματέας της ΝΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Αργύρης.Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ, βασίζοντας την εκτίμησή του στο γεγονός ότι από πλατύτερα στρώματα εργαζομένων του νομού αναγνωρίζεται ο ρόλος και η προσφορά του Κόμματος στους αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων, η στήριξη που δίνει καθημερινά.

Ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, επισήμανε ότι αν καταφέρουν τα κόμματα του δικομματισμού να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού, την επομένη σχεδιάζουν να επιβάλουν νέα αντιλαϊκότερα μέτρα. Επιδίωξη της άρχουσας τάξης, του μεγάλου κεφαλαίου και των υποταχτικών κυβερνήσεων είναι να προλάβουν την αγανάκτηση και δυσαρέσκεια, τις αντιδράσεις σε βάρος τους και γι' αυτό προκήρυξαν τις πρόωρες εκλογές. Επιδιώκουν να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού για να εξασφαλίσουν μια 4ετία και να προωθήσουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα στην οικονομία, την κοινωνική ασφάλιση, τη δημόσια υγεία και παιδεία, στα εθνικά ζητήματα. Να κλείσουν, υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, όλα τα ανοιχτά ζητήματα. Αυτός είναι και ο λόγος της υποστήριξης που δίνουν στο δικομματισμό, αλλά και στα άλλα συμπληρωματικά του κόμματα, που είναι διατεθειμένα να συνδράμουν καθώς συμφωνούν και προγραμματικά στην αναστήλωση του δικομματισμού για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Στις 22 του Σεπτέμβρη, λοιπόν, ο λαός πρέπει να κρίνει πολιτικά και να επιλέξει με την ψήφο του το ΚΚΕ σαν τη μοναδική και αποφασιστική απάντηση στο δικομματισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ