Τρίτη 31 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε αυτό το αίμα θα πνιγούν

Σε ένα πελώριο χαλύβδινο φέρετρο, που σε πείσμα των εφοπλιστών και της κυβέρνησής τους συνεχίζει να επιπλέει - για τρίτη συνεχή μέρα σήμερα - στα αφρισμένα κύματα του Αιγαίου, βρίσκεται εγκλωβισμένη - και ξεμπροστιασμένη - από τη νύχτα του Σαββάτου η περίφημη ναυτιλιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ - ίδια και απαράλλαχτη με αυτήν της ΝΔ - μία πολιτική - δολοφόνος!

Δεκαεφτά ναυτικοί και τρία μέλη των οικογενειών τους - ανάμεσά τους ένα δεκάχρονο κορίτσι - στέλνουν από τη νύχτα του Σαββάτου το δικό τους μακάβριο "SAVE OUR SOULS" (SOS). Ενα σήμα κινδύνου για το σύνολο των ναυτολογημένων στα πλωτά φέρετρα, που κυβέρνηση και εφοπλιστές αρέσκονται να ονομάζουν "ελληνικό ναυτιλιακό θαύμα"! Ενα σήμα κινδύνου που με νύχια και με δόντια, με εκπομπές Μεγαβάτ παρασίτων διαστρέβλωσης και παραχάραξης της αλήθειας, κυβέρνηση και εφοπλιστές πασχίζουν να σβήσουν, χωρίς όμως και να το κατορθώνουν, καθώς η επιπλέουσα - ακόμα - νεκροφόρα έχει πλέον μετατραπεί σε μία γιγάντια κεραία εκπομπής του σήματος.

Τόσο η ελεγχόμενη από το μαφιόζικο τραστ του τσιμέντου ναυτιλιακή ΑΓΕΤ, όσο και ο σημερινός υπουργός των εφοπλιστών Στ. Σουμάκης,που έχουν χρεωθεί εξ ολοκλήρου και ανεξίτηλα τις 20 χαμένες ανοιχτά της Κύμης ψυχές, δεν μπορούν πλέον - παρά τις αισχρές προσπάθειες που κατέβαλαν αυτό το τριήμερο - να σταθούν αντίκρυ στην ογκούμενη οργή της θάλασσας για το χαμό των ανθρώπων της. Από τα παραπλέοντα στο ναυάγιο του ΔΥΣΤΟΣ πλοία, τρεις μέρες τώρα, οι αντένες μεταδίδουν σ' όλα τα πέλαγα στιγμή προς στιγμή τη συνεχή εκπομπή του SOS των 20. Από το Αιγαίο στον Ατλαντικό κι από εκεί στον Ειρηνικό, η οργή φουντώνει. Η ξεδιάντροπη απόπειρα να μπουκωθούν και πάλι τα στόματα με ματωμένα δολάρια και ο ιστός που άπλωσε στην παραλία της Κύμης η ναυτιλιακή εταιρία για την τρομοκράτηση όσων συγγενών περιμένουν εκεί να παραλάβουν τους νεκρούς τους, αποδείχνονται αυτή τη φορά λίγα. Το ακούσαμε πολλές φορές χτες: "Τώρα πια θα μιλήσουμε". Οι "τρίπλες" του υπουργού Ναυτιλίας να αποσείσει από πάνω του το αίμα, μεταθέτοντας κάποιους κατώτερους αξιωματικούς του Λιμενικού και καταγγέλλοντας - με παραγγελία των εφοπλιστών - τον νεκρό πλοίαρχο του ΔΥΣΤΟΣ ως μόνο ένοχο, δεν πιάνουν. Εκεί, στην παραλία της Κύμης, το λένε πλέον ανοιχτά: Αυτό το αίμα πρέπει να πνίξει τους δολοφόνους του Πασαλιμανιού και της Ακτής Μιαούλη.

Θ. Λ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ