Τρίτη 31 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μπράβοι τραυμάτισαν εργαζόμενους της ΔΕΔΑΣ ΑΕ

Επίθεση πληρωμένων μπράβων δέχτηκαν χτες βράδυ οι 76 εργαζόμενοι της βιομηχανίας ΔΕΔΑΣ ΑΕ στη Θεσσαλονίκη, που από προχτές Κυριακή έχουν καταλάβει το εργοστάσιο, όταν έγινε αντιληπτό ότι η ιδιοκτήτρια εταιρία είχε αρχίσει κρυφά να μεταφέρει τα μηχανήματα, αφήνοντάς τους στα "κρύα του λουτρού".

Το εργοστάσιο παράγει έτοιμα ενδύματα και τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε μεταβιβαστεί στην εταιρία "Ελ Γκρέκο" που έχει έδρα τις Φιλιππίνες. Είχε κλείσει για τις ημέρες των γιορτών και θα ξανάνοιγε στις 2 Γενάρη. Προχτές Κυριακή, οι εργαζόμενοι ανακάλυψαν ότι περίπου 35 - 40 λαθρομετανάστες ξήλωναν και φόρτωναν σε φορτηγά τα μηχανήματα. Αμέσως προχώρησαν σε κατάληψη του εργοστασίου. Χτες, στις 10.30 το βράδυ, περίπου 30 άνθρωποι του εργοδότη, μεταξύ των οποίων και πληρωμένοι μπράβοι απαίτησαν - παρουσία αστυνομικών - να μπουν στο εργοστάσιο και να μεταφέρουν μηχανήματα. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν, οπότε αυτοί επιχείρησαν να μπουν με βίαιο τρόπο, τραυματίζοντας 7 εργάτες από τους οποίους οι 3 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία οφείλει στους εργαζόμενους ποσά 1.000.000 - 1.300.000 δραχμές από αναδρομικές αυξήσεις 1995 - 1996, τις υπερωρίες Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη και το επίδομα αδείας του 1996.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ